Michael Todd

Dagelijks leven

13 juli 2018 door Redactie

Hoeveel dingen mis jij omdat je God niet gehoorzaamt?

We leven in een magnetron-samenleving. Ja, je leest het goed. Alles wat willen doen en bereiken, moet nu gebeuren. Het liefst gister al. Maar zo werkt God niet. In deze korte video is de boodschap van Michael Todd duidelijk: wees geduldig, God is je aan het kneden.

God is de God van wonderen. Hij heeft jouw gehoorzaamheid nodig. Vertrouw op God met je hele hart in dit proces van wachten. Het heeft geen zin om God uit te vogelen. Je komt er niet uit. 

Spreuken 3:5-6:
Vertrouw op de Heer met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan Hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg.

Hoeveel dingen mis jij omdat je God niet gehoorzaamt? Voor je gevoel slaat het nergens op, maar God weet wat Hij doet. Misschien zegt God wel tegen je: blijf op bezoek gaan bij die persoon. Je vindt er helemaal niets aan en stopt het leifst. Maar God zegt dat het niet om die persoon gaat. Het gaat om jouw gehoorzaamheid naar Hem toe.

Reacties

A
Gaan we weer, we moeten gehoorzamen. We moeten helemaal niet gehoorzamen! We mogen God liefhebben, dat is heel wat anders. En bij echte liefde speelt gehoorzaamheid geen rol. In de definitie van liefde in 1 kor 13 komt gehoorzamen en roeping etc. ook niet voor... en terecht. Je doet dingen omdat je van mensen houdt... niet omdat het moet...

B
Dag Anne,

Joh. 14:21 "Wie Mijn geboden heeft (kent) en ze bewaart (doet), die is het die Mij liefheeft"

Jij draait het om, we moeten niets, in feite mag je dan maar raak leven, maar uit liefde ga je Zijn geboden doen.

Prima hoor, doe ze dan ook, uit liefde en dan lees je in Zijn Woord wat die geboden zijn, allemaal.

Bepaal jij uiteindelijk welke geboden je wenst te doen of JHWH ? Je mag er in groeien, dat wel en zeker uit liefde, maar wel bereid zijn te doen wat Hij aanwijst in het heiligingsproces.

Shalom

Ben Kok (j-chr. pastor)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher