Rodrigo Duterte

Nieuws

11 juli 2018 door Redactie

De Filipijnse president treedt af als iemand een foto van God maakt

De Filipijnse president Duterte heeft gezegd af te treden als iemand kan bewijzen dat God bestaat. Duterte kwam onlangs in opspraak nadat hij God "stom" noemde. Kerkleiders uit het land riepen op tot een periode van vasten en bidden. Dat meldt Christian Post.

De president beloofde dat als “een getuige” kan bewijzen dat we met God kunnen praten en Hem kunnen zien, dat hij afstand zal doen van zijn presidentschap. Hij voegde daaraan toe dat hij bewijsmateriaal wil zien in de vorm van een foto of een selfie. 

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

De leider van het land zegt dat hij geen atheïst is en dat hij in God gelooft. Dat doet hij in de vorm van een “opperwezen” dat het universum regeert. Eerder zei hij: “Wie is die stomme God? Je schept iets perfects en dan zet je er een boom neer waardoor alles wat je gemaakt hebt de kwaliteit van je werk weghaalt? Hoe kun je dat rationaliseren? En we zijn allemaal geboren in zonde, zelfs in de moederschoot. Wat voor religie is dit?”

Franklin Graham, een Amerikaanse evangelist, reageerde op de controversiële uitdaging van Duterte door naar de Bijbel te wijzen. “God bestaat en niemand hoeft het te bewijzen. De Bijbel zegt dat er geen excuus is om niet te begrijpen dat Hij bestaat. God heeft het duidelijk gemaakt en blijft Zichzelf openbaren.”

Lees ook: Filipijnse president noemt God 'stom' en wekt grote verontwaardiging en Kerkleiders roepen op tot gebed voor 'goddeloze' Filipijnse president 

Reacties

Je kunt natuurlijk geen selfie maken met een immateriële kracht, dat weet Duterte ook wel, beweren dat iets pas bestaat als het zichtbaar is, is absurd. Die selfie-uitdaging is dus een oneerlijk discussie trucje, in mijn ervaring vluchten atheïsten altijd en routinematig in oneerlijke discussie trucjes. Atheïsme is niet logisch, het is een valse emotie.
REAGEER
A
Je zou Duterte natuurlijk ook de tegenvraag kunnen stellen of hij zij gedachten kan fotografen of in zijn handen vast pakken. Niet alles dat bestaat is dus ook Zichtbaar en tastbaar. Daar is wat Duterte doet dus inderdaad een valse discussietechniek toepassen.
REAGEER
Er bestaan een stuk of twintig logische bewijzen dat er een alomtegenwoordige, bewuste, immateriële kracht werkzaam moet zijn in en buiten alle meetbare, zichtbare, ervaarbare dingen. Die kracht is volgens Christenen natuurlijk God, maar atheïsten willen niet aan een eerlijke discussie hierover, welke immers beginnen met een definitie van het begrip 'God'. Ik heb nooit een atheïst tot het aanvaarden van een logisch bruikbare definitie kunnen brengen.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher