Nieuws

11 juli 2018 door Redactie

Lesbische vrouw schrijft boek over homoseksualiteit en de kerk

Geschreven aan de hand van haar eigen ervaringen en research is het boek van Jojanne van Aalst over homoseksualiteit tot stand gekomen. Met behulp van dit boek hoopt zij dit controversiële onderwerp in de kerken meer bespreekbaar te maken. Op vrijdag 13 april is het nieuwe boek 'Kom tot de vader, kom zoals je bent - Visie op homoseksualiteit in het licht van de Bijbel' van Jojanne van Aalst verschenen bij Uitgeverij Boekscout.

Als God onvoorwaardelijke liefde (agapè) is, houdt Hij toch van mensen zoals ze zijn? De discussie rond homoseksualiteit in verhouding tot de kerk zal waarschijnlijk nooit een unaniem antwoord krijgen, maar deze diepgaande studie geeft mensen de handvatten om een eigen mening te vormen. Open en eerlijk beschrijft de auteur haar eigen weg en de hobbels die daarbij genomen moesten worden. Dit boek kan een bijdrage leveren om homoseksualiteit in de kerken meer bespreekbaar te maken om - wie weet - uiteindelijk de verschuiving van afwijzing naar acceptatie te bereiken. Pas dan mag liefde ongestraft bloeien...

Jojanne van Aalst (1954) schreef dit boek over homoseksualiteit onder meer op grond van persoonlijke ervaringen. Daarnaast deed ze research en las vele boeken. Waarom is dit onderwerp zo controversieel? Wat zegt de Bijbel? Dit boek is een weergave van die zoektocht. Voor de auteur, zelf christen én lesbisch, is het antwoord duidelijk zoals uit de titel blijkt. Het is haar wens dat ook anderen een antwoord zullen vinden. Dit boek kan daarbij behulpzaam zijn.

Reacties

Onvoorwaardelijke liefde betekent niet automatisch de zonde tegen de scheppingsorde accepteren. Dat is een eenzijdig beeld schetsen van Wie de Heere God is. Het is nog steeds het natuurlijke (Gods scheppingsorde) inruilen voor het tegennatuurlijke (door de zondige mens).
REAGEER
P
Piet Guijt

We mogen inderdaad bij God de Vader komen zoals we zijn, maar vanuit Zijn liefde voor ons wil Hij niet dat we zo blijven. Hij wil dat wij volmaakt zullen worden. Weest heilig want Ik ben heilig (1 Petr. 1:16).
een mooie stelling... maar kent u volmaakte Christenen of bent u er wellicht zelf een? Als er al een volmaakte gelovige bestaat, dan is ie dood. Gestorven aan alles wat hem/haar van deze onvolmaakte aardse werkelijkheid aankleeft.
Toon meer antwoorden (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher