Doel

Dagelijks leven

12 juli 2018 door Redactie

Zes inspirerende uitspraken over jouw levensdoel

Als je bent opgegroeid in een evangelische gemeente heb je waarschijnlijk vaak gehoord over je ‘doel’ in het leven. Tijdens een jeugdkamp sprak de voorganger over Gods plan voor jouw leven. Je was jong, enthousiast en had nog alle tijd om uit te zoeken wat dat doel precies was. Maar nu, als volwassene, kan datzelfde idee van een doel je overweldigen en je vullen met angst. 

Hier zijn zes quotes van inspirerende mensen om je op een andere manier te laten nadenken over Gods plan met je leven:

Martin Luther King Jr. over uitblinken in je roeping
“Als een man geroepen is om straatveger te zijn, dan moet hij de straat vegen zoals Michelangelo schilderde, zoals Beethoven muziek componeerde, of zoals Shakespeare poëzie schreef. Hij moet de straat zo goed vegen dat alle hemelse en aardse heerscharen zullen zeggen: Hier woonde een geweldige straatveger, die zijn werk goed deed.”

Frederick Buechner over je roeping onderscheiden
“De plek waar God je roept, is de plek waar jouw diepe blijdschap en de diepe honger van de wereld elkaar ontmoeten.”

Tim Keller over waarom een roeping nodig is
“Iedereen zal vergeten worden, niets van wat we doen zal nog enig verschil maken en ieder goed werk, zelfs het allerbeste, zal op niets uitlopen. Behalve als God bestaat. Als de God van de Bijbel bestaat en er een ware werkelijkheid onder en achter de onze is, als dit leven niet het enige leven is, dan krijgt ieder goed werk dat in antwoord op Gods roeping gedaan wordt, zelfs het meest eenvoudige, voor eeuwig betekenis.” 

Maya Angelou over het leven waar je van houdt
“Je kunt alleen echt iets bereiken als het iets is waar je van houdt. Maak van geld niet je doel. Jaag de dingen na die je graag doet en doe ze zo goed dat mensen hun ogen niet van je af kunnen houden.”

Steve Jobs over de toekomst
“Je kunt de punten niet verbinden als je vooruit kijkt. Je kunt ze alleen maar achterom verbinden. Dus je moet erop vertrouwen dat de puntjes op de een of andere manier in je toekomst zullen aansluiten. Je moet ergens op je vertrouwen: onderbuik, bestemming, karma, wat dan ook. Deze benadering heeft me nooit in de steek gelaten en het heeft verschil gemaakt in mijn leven.”

T.D. Jakes over je passie
“Als je je doel niet kunt achterhalen, zoek dan naar je passie. Want je passie brengt je rechtstreeks naar je doel.”

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher