vluchtelingenkamp Griekenland

Nieuws

10 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Moslims vallen christenen aan tijdens Bijbelstudie in Grieks vluchtelingenkamp

Een groep Iraanse christenen is tijdens een Bijbelstudie in een Grieks vluchtelingenkamp onaangenaam verrast. Ze werden door een groep moslims op brute wijze aangevallen in het kamp in Koutsochero, schrijft The Christian Post.

"De groep moslims viel de christenen aan, bedreigde hen met messen en deelde rake klappen uit. Twee Iraniërs zijn in het ziekenhuis terechtgekomen," bevestigt 222 Ministries, tegenover International Christian Concern (ICC). Niemand is zwaargewond geraakt. "Ook zijn twee vrouwen en twee jonge kinderen bedreigd. Ze werden 'kafir' (afvalligen, red.) genoemd en opgeroepen om het kamp te verlaten."

De Griekse politieagenten die aanwezig waren grepen volgens omstanders niet of nauwelijks in omdat ze als minderheid tegenover een groep van tussen de dertig en veertig aanvallers stonden. 

"Wanneer een moslim zich bekeert tot het christendom, loopt hij of zij grote risico's," onderstreept Claire Evans namens het ICC. "Christelijke ex-moslims worden vaak verstoten uit hun familie en gewelddadig aangevallen door leeftijdsgenoten. Vaak moeten ze hun huis ontvluchten en elders een nieuw leven opbouwen. Het is geen toeval dat uitgerekend deze mensen slachtoffer zijn van een gewelddadige aanval."

Het ICC bevestigt dat alle slachtoffers van de aanval het vluchtelingenkamp hebben verlaten en tijdelijk onderdak krijgen op een veiligere plaats. Ook is er een klacht bij de Griekse politie ingediend en een rechtszaak tegen de aanvallers geopend. De groep Iraanse christenen vluchtte van Turkije naar Griekenland, waar ze in een vluchtelingenkamp met overwegend moslims terechtkwamen.

Reacties

N
Niet erg inclusief en verbindend gedrag van deze moslims.
REAGEER
J
De gehele groep oppakken en direct aan de andere kant van de middellandse zee DUMPEN!Dat is de enige aanpak, die men begrijpt.Al het andere zet hen uitsluitend nog meer aan om met dit soort intimidatie akties (rechtstreeks komend uit hun "ideologisch boek") dagelijks in praktijk te brengen
REAGEER
J
Yes Jan, Dat is inderdaad de enige oplossing die effect heeft.

Moeten ze overal doen met dit type "vluchtelingen"
REAGEER
Toon meer reacties (3)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher