Rodrigo Duterte

Nieuws

10 juli 2018 door Redactie

Kerkleiders roepen op tot gebed voor 'goddeloze' Filipijnse president

Katholieke kerkleiders in de Filipijnen hebben opgeroepen tot een periode van vasten en bidden nadat president Rodrigo Duterte God ‘stom’ noemde. De leiders sporen de hele natie aan om te vasten en bidden voor Gods genade. Dat meldt CBN News.

De oproep voor gebed komt nadat president Duterte God publiekelijk "stom" noemde, omdat Hij toestond dat Adam en Eva zondigde. "Wie is die stomme God? Je schept iets perfects en dan zet je er een boom neer waardoor alles wat je gemaakt hebt de kwaliteit van je werk weghaalt? Hoe kun je dat rationaliseren?," vroeg hij zich onlangs af.

Maandag noemde aartsbisschop Romulo Valles, de president van de katholieke bisschoppenconferentie, 16 juli uit als een dag van gebed. Hij wil bidden voor "Gods genade en gerechtigheid voor degenen die Gods heilige naam lasteren, degenen die laster en valse getuigenissen verspreiden en zij die moorden plegen of rechtvaardigen als een middel om criminaliteit te bestrijden".

Valles vroeg het land ook om vanaf 17 juli voor drie of meer dagen te vasten. 

Lees ook: Filipijnse president noemt God 'stom' en wekt grote verontwaardiging.

Reacties

Christenen moeten altijd bidden voor hun regeringen, of deze nu goddeloos of vroom zijn, dat maakt niet uit. Die kerkleiders laten na om die andere traditie van stal halen, de apologie. Laat ze eindelijk eens behoorlijk beargumenteren waarom Duterte het bij het verkeerde eind heeft, want hij heeft zo op het eerste oog namelijk groot gelijk.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher