Iran vs Israël

Nieuws

10 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Iraanse generaal: "Islamitisch leger wacht op bevel om Israël te vernietigen"

De Iraanse generaal Hossein Salami geeft toe dat Iran zich voorbereidt om "het kwaadaardige zionistische regime" uit te roeien. Ook wacht in Syrië "een islamitisch leger" op het bevel om Israël te vernietigen. Dit zei de plaatsvervangend commandant bij de Iraanse Revolutionaire Garde volgens The Times of Israel.

Salami voegt eraan toe dat de door Iran gesteunde terreurgroep Hezbollah momenteel 100.000 raketten gericht houdt op Israël. "We creëren in Libanon een macht omdat we van daaruit met al onze krachten de vijand willen bestrijden. Hezbollah is op de grond enorm machtig en is in staat om het zionistische regime (Israël, red.) te verslaan. Het zionistische regime heeft geen defensieve strategie."

In een door Middle East Media Research Institute (MEMRI) vertaalde toespraak vertelt de generaal dat de gevaren voor Israël vandaag de dag groter zijn dan ooit tevoren. "In Syrië wordt een internationaal en islamitisch leger gevormd die gehoor zal vinden bij moslims op de Golan Hoogvlakte. Daar wacht men op orders zodat het kwaadaardige zionistische regime voorgoed kan worden vernietigd. Het voortbestaan van dit regime is nooit zo in gevaar geweest als nu."

Salami benadrukt dat Israël een gevaar vormt voor 'de hele islamitische wereld'. Ook prees hij ayatollah Khomeini die de islamitische revolutie in 1979 leidde met als doel ooit Israël te kunnen vernietigen. "Sindsdien is het zionistische regime angstig, wanhopig en bezorgd." Volgens de Iraniër worden alle problemen in het Midden-Oosten veroorzaakt door "het valse, historisch verwaarloosbare en identiteitsloze regime, genaamd Israël".

De door Iran gefinancierde en ondersteunde pro-Assad-coalitie in Syrië begon onlangs een offensief tegen rebellen in het grensgebied met Jordanië en Israël. Israël heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat het niet zal toe staan dat de pro-Assad-coalitie, die tegenwoordig gedomineerd wordt door sjiitische milities, het grensgebied op de Golan Hoogvlakte zal overnemen.

Reacties

C
Iran, Hezbollah of de God van Israël; wie wint en wie verliest? Dat is toch voor heel de wereld wel duidelijk? Op Gods tijd grijpt Hij in en wee wie dan tegenover Hem staat.
Amen. Wij moesten denken aan de geschiedenis van Goliath en David. Wat kon die Goliath brullen en pochen. Maar wat was David sterk door de kracht van de God van Israël.
Toon meer antwoorden (6)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher