Nieuws

10 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor gereformeerde kerk Ommen: ds. J. T. Baart

De gereformeerde kerk (PKN) in Ommen verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. J. T. Baart heeft het beroep aanvaard. Hij neemt binnenkort afscheid van de protestantse gemeente te Driebergen-Rijsenburg.

Ds. F. J. de Jong gaat in de protestantse gemeente in Aalst aan de slag als gemeentepredikant. De gemeente zag vorig jaar twee predikanten vertrekken. Ds. M. J. Kooistra verhuisde naar Woudenberg en ds. mw. A. J. Yntema ging met emeritaat. De Jong is nu nog verbonden aan de gereformeerde kerk (PKN) in Andel.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Ook ds. J. Droogsma bereidt zich voor op een verhuizing. De predikant uit Drogeham zet zijn werk voort in de protestantse gemeente in Veere-Gapinge. Protestantse gemeente De Voorhof in Kesteren verwelkomt ds. mw. M. Muijen

Ds. L. Lammers heeft een beroep aangenomen als pastoraal werker voor Zorggroep WZU Veluwe. Zorggroep WZU Veluwe heeft een protestants-christelijke identiteit en telt zeven locaties. De hervormde predikant staat sinds 2011 op de kansel in Giessen-Oudekerk en Peursem en begint 1 oktober met zijn nieuwe functie.

De hervormde gemeente in Poederoijen en Loevestein moet verder zoeken naar een predikant. Ds. A. B. van Campen heeft bedankt voor een beroep uit Leerdam. Daar zoekt de gemeente een opvolger van de eerder dit jaar naar Krimpen aan den IJssel vertrokken ds. J. A. W. Verhoeven.

Proponent A. W. A. Alblas gaat voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. Hij heeft een beroep van de Opstandingskerk in Houten geaccepteerd. Ds. D. J. W. Kok denkt de komende tijd na over een mogelijk vertrek uit Oldebroek. De hervormde predikant ontving een beroep uit Papendrecht (wijk Oost), waar ds. P. J. Teeuw met emeritaat is gegaan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher