Open Dag MAF

Nieuws

10 juli 2018 door MAF

Ruim vierduizend bezoekers op Open Dag MAF

De zendingsorganisatie MAF Nederland heeft afgelopen zaterdag meer dan vierduizend bezoekers verwelkomd op haar jaarlijkse Open Dag in Teuge. Het evenement is een groot succes geworden. Er kwamen bijna duizend mensen meer naar Teuge dan zich hadden aangemeld. MAF bestaat dit jaar veertig jaar.

In 1978 begon MAF Nederland met een aantal pioniers vanuit een bovenwoning in Zaandam. Inmiddels is MAF, die vliegtuigen inzet bij haar zendings- en hulpwerk, uitgegroeid tot een van Nederlands bekendste zendingsorganisaties. Er zijn circa 25 uitgezonden specialisten, 80.000 donateurs en een voor Europa unieke eigen vliegschool.

Op de Open Dag, waar aan de rand van de startbanen op vliegveld Teuge acht verschillende typen vliegtuigen stonden opgesteld, konden bezoekers een rondvlucht maken. Verder werden er seminars gehouden door bekende MAF’ers. Zoals het seminar van piloot Pieter van Dijk, die in Papua Nieuw-Guinea werkt en regelmatig landt op landingsbanen die gezien worden als de moeilijkste ter wereld.

Bijzonder was de aanwezigheid van een MAF’er van het eerste uur. Jan Zwart werd eind jaren zeventig de eerste piloot bij MAF Nederland en werd uitgezonden naar Zuid-Amerika. Een bidstond samen met enkele anderen in 1976 in een Eend op een parkeerplaats op Schiphol was het informele begin van MAF Nederland. Afgelopen zaterdag, ruim vier decennia later, stond hij op Teuge over zijn levenswerk te vertellen. Hij presenteerde er ook een boek over zijn avonturen bij MAF.

Het evenement werd op een bijzondere manier afgesloten. Aan het begin van de avond ging op de Nederlandse publieke televisie een EO-serie over MAF in première. Het was de start van een 8-delige serie die de kijker de komende weken en maanden meeneemt naar drie MAF-piloten en hun gezinnen in Papoea, Angola en Suriname.

"Deze dag was voor ons een mogelijkheid om de achterban in het zonnetje te zetten," kijkt MAF-directeur Adri van Geffen terug. "We vragen de achterban altijd veel, in de vorm van giften en bijvoorbeeld inzet als vrijwilliger. Maar op zo’n Open Dag kunnen we dankjewel zeggen en iets teruggeven."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher