Homovlag

Nieuws

10 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Filipijnse kerk zegt sorry tijdens LGBT-parade

Tijdens een mars heeft een groep christenen van de Church of Freedom op de Filipijnen een bijzonder gebaar gemaakt. De gelovigen liepen door de Filipijnse straten met een spandoek waarop de tekst 'sorry' stond, laat CNN weten.

De gelovigen verontschuldigden zich voor de wijze waarop medechristenen de homogemeenschap tekort hebben gedaan. In een reactie via Facebook geven de christenen tekst en uitleg. "We zijn niet op zoek naar erkenning van mensen. Maar de hartverwarmende reacties van mensen aan wie we excuses zijn verschuldigd, moedigen ons aan om de missie van onze kerk voort te zetten."

Op de Filipijnen leven de over het algemeen conservatieve katholieke gelovigen en de homogemeenschap op gespannen voet met elkaar.

Reacties

Als de mensen die meededen aan die gay-mars er fatsoenlijk uit hebben gezien en geen aanstootgevende teksten bij zich hadden, vind ik dit wel een mooi gebaar. De kerk heeft andersgeaarden te lang aan hun lot overgelaten en buitengesloten. Maar als die mars eruit zag zoals in Amsterdam of Tel Aviv, is het een aanfluiting om als kerk in het openbaar, op dezelfde dag, aan zulke mensen vergeving te vragen. Want dat wordt dan uitgelegd als een sanctionering van dat aanstootgevend gedrag.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher