Joël Voordewind

Nieuws

09 juli 2018 door Jeffrey Schipper

ChristenUnie-Kamerlid over uitzetting gezin naar Oekraïne: "We hebben ons best gedaan"

Moeder Olga en vader Viktor Andropov kwamen 17 jaar geleden naar Nederland. Hun kinderen van Arina (5), Denis (10) en Maksim (14) zijn allemaal in Nederland geboren. Zaterdagochtend is het gezin op het vliegtuig naar Oekraïne gezet.

Vorige week werden zij volgens hun raadsman als donderslag bij heldere hemel naar het detentiecentrum overgebracht. Staatsecretaris Mark Harbers kon het gezin toestemming geven in Nederland te blijven, maar zag daar vanaf. Ook een rechter zag vrijdag geen reden een stokje te steken voor de uitzetting.

Op sociale media wordt de christelijke regeringspartijen om uitleg gevraagd naar aanleiding van dit bericht. ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind reageert als volgt: "We hebben ons best gedaan voor het gezin maar niet gelukt. Dramatisch na 17 jaar. Tegenargument van IND is dat Oekraïne geen onveilig land is (behalve Oost-Oekraïne) en dit waarschijnlijk een precedentwerking zou hebben voor vele andere Oekraïners die in Nederland asiel zouden willen aanvragen."

Juridisch adviseur Frank King laat tegenover Omroep Gelderland weten dat het gezin inmiddels veilig is aangekomen in Oekraïne en voegt toe dat "de kinderen enorm zijn getraumatiseerd". RTV Utrecht meldt dat King van plan is om door te gaan met procederen. 

Bekijk ook deze reportage van Hart van Nederland.

Foto: website ChristenUnie

Reacties

Goed dat de Christen Unie haar best heeft gedaan! En ik heb in dit geval ook begrip voor de Staatssecretaris. Want in Oekraine heerst geen brute vervolging en als je hier geen grens trekt, komen er zo duizenden uit dat land naar Nederland, omdat het hier economisch beter is. Alleen vind ik wel dat de manier waarop de uitzetting gebeurt, onmenselijk is. Geen wonder dat die arme kinderen getraumatiseerd zijn! Het lijkt wel een razzia. Men wil natuurlijk voorkomen dat een gezin onderduikt, maar kan dat nu echt niet met iets meer respect?
J
Alleen zo jammer dat het economische argument alleen voor Christelijke vluchtelingen lijkt te gelden Maar ja, de CU beweegt soepeltjes mee in de Haagse kaasstolp. Het pluche zit zo lekker...
J
CU moet zeggen : zij eruit dan wij eruit!!

Slappe hap
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher