Colombia

God

09 juli 2018 door Dick van den Bos

Colombianen prijzen God ondanks uitschakeling op WK voetbal

In Colombia is het gebruikelijk dat christenen openlijk hun geloof uiten en dat was terug te zien bij de spelers op het WK. Yerry Mina, Cuadrado en Falcao zijn enkele van de christelijke spelers die Bijbelverzen deelden en geloofsuitspraken deden tijdens het WK.

Yerry Mina was dé uitblinker van het Colombiaanse team. Hij scoorde de gelijkmaker in de 94e minuut tegen Engeland. Terwijl duizenden fans het vierden in het stadion en miljoenen thuis, gebaarde Mina heel duidelijk: ‘Niet ik, maar God verdient de eer.’
Voorafgaand aan de penaltyreeks vormden de Colombiaanse spelers een cirkel en bogen hun hoofden, terwijl Mina luid in gebed ging.

Na de nederlaag tegen de Engelsen, postte de Barcelona-speler een boodschap op Instagram. Hij zei: “‘Ik ben teleurgesteld, maar kan desondanks mijn ogen op U richten, Heer Jezus, en dank zeggen voor waar u ons heel gebracht heeft. Dat U ons kracht en moed hebt gegeven! Alle eer en glorie gaat naar U mijn God. ‘En we weten dat in alles, God alles laat medewerken ten goede voor hen die Hem liefhebben’, Romeinen 8:28’.”

Mina is niet de enige toegewijde christen in het Colombiaanse team. Juan Cuadrado van de Italiaanse voetbalclub Juventus sprak zijn geloof ook uit na de wedstrijd. “Ik ben op mijn knieën tegenover u, mijn Heer Jezus, bij een overwinning en een nederlaag. We hebben gevochten, gerend, we gaven alles. Hoewel we het niet begrijpen, weten we dat Uw wil perfect is.”

Ook de bekendste Colombiaanse speler, Falcao, die zichzelf ‘een volger van Jezus’ noemt, postte een Bijbelvers. “Trots om een Colombiaan te zijn. De Heer is dichtbij de gebrokenen van hart en red hen die verbroken zijn van geest. Psalm 34:18.”

Veel spelers hebben hun geloof geuit tijdens dit WK. Zo gingen spelers van Brazilië en Panama bijvoorbeeld samen rondom hun wedstrijden.

Reacties

J
Niet zo eng denken meneer Van den Bos. Nuchter bezien zijn deze voetballers broodvoetballers. Ze hebben leren bidden voor hun dagelijks brood. Zo hoort dat toch ?En wat het CIP betreft: ik vind het knap dat ze overal artikelen vandaan weten te halen en de lezer mag ervan vinden wat hij wil.

Aan azijnzeikers geen gebrek op dit forum, helaas ook richting het CIP.
REAGEER
A
Mensen geloven de vreemdste dingen. Het is niet de bedoeling dat christenen geloven dat God zich zo met voetbal bemoeit als deze voetballers geloven. CIP-leiders, wees nuchter en noem zulk 'voetbalgeloof' geen christelijk geloof!
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher