Iran vs Israël

Nieuws

09 juli 2018 door ANP

'Israëls leger valt opnieuw Iraanse doelen in Syrië aan'

Israël heeft opnieuw Iraanse doelen in Syrië gebombardeerd. Dit melden Syrische staatsmedia zondag. De aanvallers zouden  volgens het ANP vanuit het Jordaanse luchtruim met hun gevechtsvliegtuigen de Syrische luchtmachtbasis van Tiyas, 140 kilometer ten noordoosten van Damascus, hebben aangevallen.

De door Iran gefinancierde en ondersteunde pro-Assad-coalitie in Syrië begon onlangs een offensief tegen rebellen in het grensgebied met Jordanië en Israël. Israël heeft herhaaldelijk gewaarschuwd dat het niet zal toe staan dat de pro-Assad-coalitie, die tegenwoordig gedomineerd wordt door sjiitische milities, het grensgebied op de Golan Hoogvlakte zal overnemen.

Volgens Syrische bronnen is bij de Israëlische aanval een vliegtuig geraakt en is de rest weggejaagd door de luchtafweer. Israël ziet de Iraniërs die de Libanese sjiitische milities van Hezbollah steunen, als een grote bedreiging. Er zijn eerder al Israëlische aanvallen op Iraanse posities of die van Hezbollah gemeld.

Reacties

Waar bemoeit Israel zich mee, waarom zijn ze niet neutraal. Het lijkt erop dat deze zinloze aanvallen steeds vaker op een mislukking uitdraaien en uiteindelijk contraproductief zullen blijken te zijn.
REAGEER
J
Israel bemoeit zich met hun eigen veiligheid. Dat Iran Libanon en half Syrie in zijn greep heeft hoor je niemand over. Ook de VN niet.
Als Israel in Syrië of Iran aanvallen wil doen, laten ze die landen dan de oorlog verklaren, dit struikroversgedrag is verachtelijk en tot mislukken gedoemd, een echte oorlog mislukt ze waarschijnlijk ook, daarom doen ze het natuurlijk niet. Israëls veiligheid komt niet uit de loop van een geweer, maar dat snappen ze pas als Jezus komt. Iran heeft in Poetin een machtige Christelijke vriend, Christenen in Syrië zijn blij dat het Assad goed gaat omdat Poetin helpt, daar hoor je niemand over.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher