Theo Boer

Nieuws

09 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Christenmedicus: "Coöperatie Laatste Wil zet suïcide in etalage"

"Het is te begrijpen dat mensen zelf willen bepalen wanneer ze doodgaan, maar wat ik bezwaarlijk vind is dat de Coöperatie Laatste Wil (CLW) dit in de etalage zet en in feite wil dat de overheid het voor ze gaat regelen," zegt medisch ethicus Theo Boer in Nieuwsuur.

Diverse leden van CLW vertelden het actualiteitenprogramma dat ze zelf het dodelijke poeder hebben aangeschaft, zodat ze eventueel zelf een einde aan hun leven kunnen maken wanneer zij dat willen. De leden konden geen beroep doen op CLW, want de organisatie staakte de activiteiten toen het Openbaar Ministerie (OM) strafrechtelijk onderzoek instelde. Hulp bij zelfdoding is strafbaar.

Boer wijst in zijn reactie op het toenemend aantal zelfdodingen onder jongeren. "Tegelijkertijd stelt een opkomende beweging dat suïcidi bij ouderen geen probleem is."

Foto: EO

Reacties

J
De zienswijze van een "christen"medicus

"Het is te begrijpen dat mensen zelf willen bepalen wanneer ze doodgaan,...!!!"Een moeder heeft het "recht" om haar kind in de moederschoot te doden!Een jongere die zelfmoord wil plegen, die heeft er RECHT op, dat we hem zo veel mogelijk ondersteunen (om in leven te blijven!)En een groep ouderen claimt dat zij, ouderen, RECHT hebben op ondersteuning om zelfmoord (euthanasie) te plegen.en als ik mijn autogordel niet om heb, krijg ik boete, want dat is ONVEILIG.(s)Linkse logica?REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher