antisemitisme

Nieuws

09 juli 2018 door NOS | NIW

Syriërs mishandelen Joodse man in Berlijn

In Berlijn is zaterdagnacht een Joodse man in elkaar geslagen. Volgens de politie gaat het om een antisemitische aanval, melden verschillende media. Acht Syriërs zijn aangehouden vanwege hun rol bij de zware mishandeling, schrijft het Nieuw Israëlitisch Weekblad (NIW).

Het 25-jarige slachtoffer liep gisteravond laat in het centrum van de stad over straat toen hem door een groep mannen en vrouwen werd gevraagd om een vuurtje, laat de NOS weten. De Joodse man werd uitgescholden en mishandeld toen zijn ketting met een davidster werd opgemerkt. Naast de Syriërs zijn ook drie Duitsers gearresteerd.

Eerder dit jaar werd in Berlijn een man mishandeld omdat hij een keppeltje droeg. De dader - een 19-jarige Syriër van Palestijnse afkomst - werd twee weken geleden veroordeeld. De dader in deze zaak ontkende dat hij uit antisemitisch motief had gehandeld en gaat in hoger beroep.

Volgens cijfers van de politie in de Duitse hoofdstad is het aantal antisemitische incidenten sinds 2013 verdubbeld. De Centrale Joodse Raad in Duitsland raadt Joden af om in grote Duitse steden een keppeltje te dragen.

Reacties

J
Arme zielige vluchtelingen

Die Syriers proberen sinds Israel bestaat Joden te vernietigen.

Nu gaan ze hier gewoon verder!

En daar wordt ze alle ruimte voor gegeven!

Iedere vluchteling die zich misdraagt enkele reis terug,

Dat alleen helptREAGEER
Ja, er moet zo snel mogelijk een wet komen waarin staat dat veroordeelde 'nieuwe Nederlanders' hun Nederlands paspoort moeten inleveren en na het uitzitten van hun straf teruggestuurd worden naar het land van herkomst. En als dat land te laf is om ze te ontvangen, dan maar naar een ander land.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher