Palestijnse vlag

Nieuws

06 juli 2018 door CIDI

SGP en PVV roepen op tot bevriezen geldstromen naar Palestijnen

In navolging van vergelijkbare acties bij de Verenigde Staten en Australië, vragen SGP en PVV aan de minister van Buitenlandse Zaken of het niet tijd voor Nederland is om de geldstromen naar de Palestijnse Autoriteit (PA) te bevriezen zolang het systeem van betalingen aan veroordeelde terroristen niet aangepast is, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

Door Israël veroordeelde Palestijnse terroristen en hun families kunnen rekenen op een maandelijkse uitkering van de PA. Er is sprake van een heus beloningssysteem: Naarmate hoe zwaarder de straf, hoe groter de uitbetaling. Kamerleden noemen de terroristenbetalingen dan ook terecht een perverse prikkel.

Kees van der Staaij (SGP) en Raymond de Roon (PVV) hebben aan de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok gevraagd of het niet tijd is voor Nederland om Australië en de VS te volgen. De Kamerleden vinden dat de Nederlandse regering de geldstromen aan de PA moet bevriezen zolang het systeem van betalingen niet aangepast is. Van der Staaij en De Roon vragen ook aan de minister in Europees verband voor soortgelijke stappen te pleiten.

Minister Blok heeft onlangs nog aan de Tweede Kamer laten weten dat het Kabinet “in principe niet tegen betalingen aan gevangenen en hun families” is, “zolang die transparant zijn en gebaseerd op sociaaleconomische behoefte, niet op de duur van de detentie.”

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Reacties

H
Met deze betalingen, die evenals de militaire hulp aan de opstandelingen in Syrië, niet door het parlement is goedgekeurd, ondersteunen wij het vermoorden van Joden en Israëli's. Wij zijn dus medeschuldig aan inmiddels veel moorden. Hoeveel straf zou een rechter daarvoor rekenen? En waarom lopen al die ministers dan nog steeds vrij rond?
REAGEER
J
CU zwijgt

Christenen wees gewaarschuwd
REAGEER
T


PALESTIJNEN toename BETALINGEN AAN TERRORISTEN TOT $ 403 MILJOEN

De Palestijnse Autoriteit betaalde terroristen en hun families in 2017 meer dan $ 347 miljoen.

voor meer islam en politiek http://bijbel.startkabel.nl/forum/?id=5179
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher