Arjan Lock

Nieuws

06 juli 2018 door Jeffrey Schipper

EO-directeur roept christenen op tot protest tegen inperking EO-geloofsprogramma’s

"De EO dreigt de kern van zijn missie niet meer waar te kunnen maken als de nieuwste NPO-plannen werkelijkheid worden. En dat is een ramp, niet alleen voor christelijk Nederland, maar voor onze hele samenleving," schrijft EO-directeur Arjan Lock in het Reformatorisch Dagblad.

Deze week werd bekend dat de EO meer dan de helft van zijn budget voor levensbeschouwelijke programma’s moet inleveren: van 9 miljoen naar 4 miljoen euro. Om die reden luidde de EO-directeur maandag de noodklok en dreigde hij zelfs met juridische stappen. Inmiddels heeft de omroep een klacht ingediend bij een interne geschillencommissie. Deze procedure start half juli. Mocht dit negatief uitvallen voor de EO, dan overweegt de omroep de gang naar de rechter. 

Lock: "Als het hart van de EO niet meer hoorbaar en zichtbaar klopt in de massamedia, is er geen alternatief. Het geloof is dan, uitgerekend in een land dat vrijheid van godsdienst hoog in het vaandel voert, monddood gemaakt. De grootste podia van Nederland, die van radio en tv en internet, behoren dan voor ons definitief tot het verleden. Alleen boeren die vrouwen zoeken en taarten die heel Holland bakt, maken dan nog het verschil."

De publieke omroep moet volgend jaar ruim 60 miljoen euro bezuinigen en de EO krijgt naar verhouding de hardste klappen. En dat nota bene onder verantwoordelijk ChristenUnie minister Arie Slob. Volgens Lock heeft "zijn besluit om slinkende reclame-inkomsten bij de publieke omroep niet te compenseren NPO-bestuurders op het idee gebracht om genadeloos op EO-programma's te korten". Hij vraagt zich af of het tij nog te keren valt.

Lees het volledige commentaar van Arjan Lock in het Reformatorisch Dagblad.

Lees ook: EO dreigt met juridische stappen na halvering budget en EO start procedure tegen NPO.

Reacties

l
Laten we ook massaal Fam 7 gaan steunen. Veel Evangelie verkondiging, veel bijbelstudie programmma,s.Aandacht voor Eindtijd en veel liefde voor Gods uitverkoren volk ISRAEL.

J
Family 7 is voor mij al jaren hét alternatief voor de EO, en die steun ik dus ook.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (7)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher