Stephan Sanders

Nieuws

09 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Uit de kast komen als christen vond Stephan moeilijker dan als homo

Het was moeilijker om als christen uit de kast te komen dan als homo, vertelt schrijver Stephan Sanders deze week in Trouw.

Het geloof was er gewoon niet bij Sanders. Maar alles werd anders na het overlijden van zijn moeder, vertelt hij eind 2016 in het Radio 1-programma Dit is de Dag. Na de bijzondere uitvaart besloot hij een jaar lang naar de kerk te gaan om het geloof een kans te geven. In die tijd heeft hij zich overgegeven aan de boodschap van het christelijk geloof. "Je geloof verantwoorden dat kan eigenlijk niet in woorden. Het mysterie zelf is al heel lastig in woorden te vangen. En om dat mysterie te laten erkennen is helemaal niet te doen."

De christelijke betekenis voor zijn leven vond Sanders veel ingewikkelder dan de homoseksuele. "Bij die eerste draai waren er nog net geen vrienden die in huilen uitbarsten, maar onbegrip en verholen afkeuring was er toch wel. Bovendien heb ik iets geleerd. Ooit dacht ik: dan maak je je bekend als homo, en dan is het klaar. Eindpunt. Maar nu ik me heb gewend tot het christendom, in mijn geval het katholicisme, wordt mij met de dag duidelijker dat er geen eindpunt is. 

Je bent niet af of klaar, niet als homo, niet als gelovige, er is een begin gemaakt, dat nu moet worden geleefd. Je bent het niet op afroep; je probeert christen te worden."

Lees hier het volledige commentaar van Stephan Sanders.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher