homoseksualiteit

Nieuws

06 juli 2018 door Redactie

Christenen in gesprek over homoseksualiteit tijdens studiedag

De discussie rondom homoseksualiteit in de kerk is sterk gepolariseerd. Gesprekken verlopen veelal moeizaam en praktijken zijn verschillend. De wens elkaar vast te houden is echter sterker. Daarom organiseert AKZ+ in samenwerking met Praktijkcentrum en Uitgeverij Buijten en Schipperheijn de Studiedag Homoseksualiteit en de kerk, verschillende visies, één geloof op vrijdag 16 november 2018.

Homoseksuele broeders en zusters vragen zich maar al te vaak af of zij wel veilig zijn binnen de christelijke gemeente. Zowel zij die voor het celibaat kiezen, als zij die een relatie van liefde en trouw aangaan, ervaren niet zelden afwijzing, onbegrip en eenzaamheid. Intussen hebben zowel homo- als heteroseksuele christenen te maken met een geïndividualiseerde, op het ik gerichte cultuur, ook op seksueel en relationeel gebied.

De studiedag op 16 november is een gezamenlijk initiatief van verschillende theologen, publicisten en pastors uit verschillende kerken en met verschillende visies op homoseksualiteit. Wat zij delen is dezelfde fundamentele geloofsovertuiging: Jezus Christus is de gekruisigde en opgestane Heere. In het geloof dat hetero- en homoseksuelen de opdracht hebben elkaar lief te hebben, elkaars lasten te dragen en zo de wet van Christus te vervullen.

Vanuit deze eenheid lichten de sprekers hun verschillende visies toe in themablokken rondom ethiek, exegese en hermeneutiek, scheppingsorde en het christelijk huwelijk, praktische en pastorale vragen, en heiligheid en veiligheid. Daarnaast gaan ze met elkaar in gesprek, op zoek naar wat hen bindt, waar huiswerk nodig is, en hoe om te gaan met verschillen.

Ook komen lesbiennes en homo’s aan het woord die op verschillende manieren omgaan met hun geaardheid. Zij gaan vanuit hun eigen praktijk in gesprek met de sprekers. Samen hopen zij een aanzet te kunnen geven tot meer eenheid, verdieping van kennis, en meer wederzijds begrip.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze Studiedag op via deze website. Predikanten kunnen deelnemen in het kader van de permanente educatie. De dag wordt georganiseerd door AKZ+ Weet wat je gelooft en Permanente Educatie Predikanten, in samenwerking met Praktijkcentrum en Uitgeverij Buijten en Schipperheijn.

Reacties

H
Wat een hoop geld en moeite om een zonde geaccepteerd te krijgen. Homoseksualiteit is buitengewoon schadelijk, vooral voor de homo zelf. Zozeer zelfs dat het zijn levensverwachting met maar liefst 20% inkort. Daarnaast ook nog veel verslavingen, ziekte en een hoge kans op terugkerende depressies. Dus, dames en heren, als u een homoseksueel werkelijk wilt helpen, dan helpt u hem er af. Dat dit niet zou kunnen is een leugen uit de hel. Het kan wel degelijk. Wat wel blijft is de beschadigde kringspier, dus incontinentie en dus luiers.
W
Beste Herman,

T'is zo mooi te zien hoe open en respectvol je om wil gaan met dit voor vele christenen zo lastige en gevoelige thema. Je past wat dat betreft waarschijnlijk ideaal in het profiel om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van verscheurd.nl, rechtsonderaan op hun homepage.

Naast je ongetwijfeld jarenlange en grondige bestudering van dit thema, is de bijbelstudie van Jan Mudde (geen onbekende op CIP) wellicht toch ook nog een aanrader: https://tinyurl.com/StudieJanMudde.
Toon meer antwoorden (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher