Israël Palestijnen

Nieuws

05 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Amerikaanse kerk verklaart zich solidair met Palestijnen

De Amerikaanse Presbyteriaanse Kerk is van mening dat de Palestijnen onrecht wordt aangedaan door Israël. De kerk is van plan om zich actief in te zetten tegen Amerikaanse wetgeving waarmee naar eigen zeggen tegenstanders van Israël 'monddood' worden gemaakt, schrijft The Rights Forum.

De kerk spreekt zich onder meer krachtig uit tegen 'de illegale Israëlische annexatie van Jeruzalem, de bouw van illegale nederzettingen, de discriminatie van Palestijnen in Israël en het geweld tegen demonstranten in Gaza', en roept de Amerikaanse regering op zich actief in te zetten voor gelijkheid van Israëli’s en Palestijnen in Israël.

De kerk geeft expliciet gehoor aan het dringende beroep op de solidariteit van de Wereldraad van Kerken en de oecumenische beweging dat de Nationale Coalitie van Christelijke Organisaties in Palestina (NCCOP) een jaar geleden deed. Zo werd opgeroepen om in te zien dat Israël 'in termen van internationaal recht een apartheidsregime voert ten aanzien van het Palestijnse volk.'

"Wanneer geeft de Protestantse Kerk in Nederland gehoor aan deze oproep van de Wereldraad van Kerken?," vraagt Theo Brand, hoofdredacteur van De Linker Wang zich af via Twitter. "Bezetting is onrecht en mensenrechten horen voorop te staan!" Theoloog Janneke Stegeman vindt dat kerken in Nederland de oproep van de Wereldraad van Kerken niet onbeantwoord moeten laten en wil met de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) en Kerk in Actie in gesprek.

Vorig jaar legde journalist Peter Siebelt in gesprek met CIP.nl uit hoe christenen zich wereldwijd laten gijzelen door de pro-Palestijnse lobby. "De pro-Palestijnse lobby houdt kerkelijke organisaties in haar greep. Met een griezelige perfectie wordt achter de schermen gewerkt aan een anti-Israëlische agenda," zei hij naar aanleiding van zijn nieuwe boek. Lees ook: Hoe christenen zijn gegijzeld door de pro-Palestijnse lobby.

Reacties

J
Met zulke "gelovigen", kerkelijke organisaties en theologen heeft satan de islam niet meer nodig.

Ik ben sprakeloos.
J
Hello Jaap,

Toen Jezus op aarde rondwandelde, waren zijn grootste tegenstanders de theologische elite.

De tegenstander gebruikt altijd de "useful idiots from within" om als splijtzwam de waarheid van Gods Woord aan te tasten.Daarom sta ik pal voor de handhaving van en terugkeer naar de waarheid als fundament van Gods WOord.

"IK BEN de weg, de waarheid en het leven! NIEMAND ..."

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher