transgender

Nieuws

05 juli 2018 door Reformatorisch Dagblad | Nederlands Dagblad

Reformatorisch Dagblad vraagt zich af of verschil man-vrouw inperkend of een zegen is

De Tweede Kamer stemde dinsdag in grote meerderheid voor de initiatiefwet van D66, PvdA en GL, die in de Algemene wet gelijke behandeling (AWGB) expliciet vastlegt dat transgenders en intersekse personen niet gediscrimineerd mogen worden. Is verschil tussen man en vrouw inperkend of een zegen?, vraagt het Reformatorisch Dagblad zich af.

"Het simpele voorstel om discriminatie van genoemde groepen te verbieden kán haast niet los gezien worden van een bredere, wereldwijde beweging van een laakbare genderideologie. Een ideologie die er kort gezegd van uitgaat dat mensen met betrekking tot hun identiteit alles zelf kunnen bepalen en desgewenst veranderen," schrijft de hoofdredactie van het Reformatorisch Dagblad.

"Wie deze of een dergelijke geest achter het wetsvoorstel proeft, hoeft niet veel moeite te doen om het grote contrast te zien met twee Bijbelse grondgedachten: God schiep de mens als man en vrouw, en deze tweepoligheid is voor ons mens-zijn geen belemmering, maar een grote zegen. Zo iemand kan met reden en met overtuiging tegen een dergelijke wet stemmen."

D66-Kamerlid Vera Bergkamp zei eerder dat het doel van de wet is de positie van transgenders en intersekse personen te verbeteren, en niet om verschillen tussen man en vrouw uit te wissen, voegt het Nederlands Dagblad toe. Transgenders en intersekse personen worden nog vaak achtergesteld, zei ze. SGP en PVV waren de enige twee partijen die tegen de wet stemden.

SGP-Kamerlid Roelof Bisschop heeft zich de afgelopen tijd fel verzet tegen de genderwet en "staatsgeleide genderindoctrinatie" van het kabinet. Hij was met name fel over de Emancipatienota van minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap). "Het kabinet trekt de portemonnee om stereotype beeldvorming over mannelijkheid en vrouwelijkheid te doorbreken."

Lees hier het volledige commentaar van de RD-hoofdredactie.

Lees ook: SGP-Kamerlid verzet zich tegen "staatsgeleide genderindoctrinatie" van kabinet.

Reacties

J
CU stemde ook niet tegen. Christenen laat je niet foppen!
B
Hi Joop,

De CU is de steunpilaar van dit kabinet, zonder CU was het er niet gekomen. Politiek correcte Haarlemmer olie met stroop, kleeft en stinkt.

Paar jaar geleden gaf de CU ook de doorslaggevende stem voor een 2e imam in het Nederlandse leger.

SGP en PVV, zo ongeveer de uitersten van de 2e kamer (op de islamellendepartij DENK na dan) vinden elkaar in duidelijkheid op meerdere punten.

Shabbath shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher