Aanbidding

Dagelijks leven

06 juli 2018 door Redactie

4 redenen waarom zelfs de meest trouwe gelovigen tijdens aanbidding in slaap vallen

Zondagochtend komt vaak vroeg. Je bent nog niet helemaal wakker, maar je zit wel al in de kerkbanken. Dan kan het voorkomen dat je rustig aan wegdommelt. Toch is het vreemd, want het is toch juist een eer om God te aanbidden? Dit zijn vier redenen uit Christian Today waarom zelfs de meest trouwe gelovigen tijdens aanbidding in slaap vallen.

1 Ze houden van God
Sommige mensen vallen in slaap omdat ze van God houden. Veel oudere kerkleden gebruiken medicatie die hen slaperig maakt. Tijdens aanbidding kunnen ze hun ogen niet meer openhouden.

2 Ze hebben geen energie
Andere mensen vallen in slaap, omdat ze al hun energie hebben opgemaakt aan andere activiteiten. Ze zijn niet voldoende uitgerust om God uitbundig te aanbidden op zondagochtend. Ze hebben niet voldoende energie om God in geest en in waarheid te aanbidden.

3 De predikant brengt ze in slaap
Ja, dit kan gebeuren. Soms vallen mensen in slaap, omdat de voorganger zo vreselijk saai is. Het beste voor een voorganger is om wat pit, wat vuur in zijn preek te stoppen. Voor een voorganger is het belangrijk om mensen bij de les te houden en te interesseren voor de levensveranderende boodschap van Jezus.

4 Ze vergeten hun publiek
In aanbidding is er een publiek van een persoon. Het is belangrijk om dat te onthouden. Ons hele leven is gevuld met afleidingen en soms is het echt moeilijk om te focussen. Maar als we onthouden dat het God is die we aanbidden, dan zal dat verschil maken.

Laten we nooit vergeten dat God ons publiek is en Hem behagen is ons ultieme doel.

Reacties

A
Aanbidding: Ontmoeting met je Geliefde: Jezus Christus.

Wat stelt je "trouwe" RELATIE voor als je in slaap valt?

Aanbidding zonder God's Geest is onmogelijk, hallelujah (Joh. 16:13

Shalom
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher