Ds. Jan Rinzema

God

06 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Het wonder van Jaïrus' dochtertje: Gods overmacht op de dood

"Jaïrus had van Jezus gehoord, dat deze mensen beter kon maken. En Jaïrus, hoewel hij 100 % een mens van het establishment was (en Jezus 100 % niet), hoewel zijn collega-tempelbeambten reeds plannen beraamden om deze Jezus te doden (en Jaïrus dus met zijn daad uit de club van zijn collega’s treedt), gaat deze Jaïrus op Jezus af en valt voor deze Jezus op de knieën," vertelt ds. Jan Rinzema in zijn 'preek van de week'.

"Hij, deze Jaïrus, top-beambte met al zijn aanzien, deed afstand van al die glitter en status, maakt zich klein en vraagt deze Jezus om hulp. Zijn kind was hem meer waard dan zijn naam, faam en carrière. (...) Jezus brengt in deze situatie nieuw leven. Het dochtertje van Jaïrus wordt, zo zegt de tekst, ‘beter’. Ik begrijp dat we nu denken: kon dat wonder maar vaker gebeuren!

Of: waarom is dat niet gebeurd in die situatie, die ik nu voor ogen heb?’ Ik weet het niet. Ik weet ook niet of dit verhaal bedoeld is om ons te vertellen dat Jezus een tovenaar is. Wat ik wel weet is dat ons verhaal staat in een rijtje van 4 wonderverhalen, waarin in die 4 verhalen Gods overmacht in ons leven ons wordt verkondigd. In het wonder van de storm op het meer: Gods overmacht op de natuur. In het wonder van het uitdrijven van een kwade Geest: Gods overmacht op de geestelijke wereld.

In het genezen van de zieke vrouw: Gods overmacht op ziekte. En hier, in het wonder van Jaïrus’ dochtertje: Gods overmacht op de dood. Je zou kunnen zeggen: ons verhaal over de genezing van Jaïrus’ dochtertje verwijst naar Paasmorgen, waarop Jezus zelf op zal staan uit de doden."

Bekijk de volledige overdenking van ds. Jan Rinzema en neem een kijkje op zijn website:

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher