Kamperen New Wine
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

04 juli 2018 door New Wine

New Wine Zomerconferentie strijkt neer in Liempde

’Proef het Koninkrijk’ is het thema van de Zomerconferentie die Stichting New Wine Nederland van zaterdag 21 tot vrijdagmorgen 27 juli houdt op Landgoed Velder in Liempde.

De organisatie verwacht voor deze 15e editie zo’n zevenduizend deelnemers uit allerlei kerken. Een groot deel daarvan kampeert gedurende een week op het terrein, maar het is ook mogelijk als daggast de conferentie te bezoeken. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via truetickets.nl. Het is voor het eerst dat de conferentie in Liempde wordt gehouden, na jaren in de polder in Biddinghuizen te hebben gebivakkeerd.

New Wine is een internationale beweging van kerken waarin men elkaar wil aanmoedigen, inspireren en toerusten om in de kracht van de Heilige Geest te getuigen van de komst van Gods Koninkrijk. Dat God uiteindelijk een nieuwe hemel en aarde zal maken, wordt in de Bijbel aangekondigd. En van dat nieuwe Koninkrijk van God zijn nu al tekenen zichtbaar, doordat God via de Heilige Geest in gelovige mensen werkt, meldt de organisatie. De vraag is: hoe ontdek je nu al de glimpen van het Koninkrijk? Daarvoor moet je ‘proeven’, vandaar het thema: ‘Proef het Koninkrijk’.

Heel concreet kunnen deelnemers aan de slag met gaven die de Heilige Geest ter beschikking stelt aan christenen. Denk aan het opleggen van handen om te bidden voor genezing van een zieke of het uitspreken van een profetie. ‘Proeven’ kan in dagelijkse samenkomsten, seminars en workshops met Nederlandse en internationale sprekers (inclusief vertaling). "Ieder kan dat doen vanuit zijn eigen beelden, geloof en verwachtingen," meldt manager Cock van der Brugge van de New Wine Zomerconferentie. "Het gaat erom dat we ontdekken wat Gods Koninkrijk nu al betekent voor praktijk van elke dag."

Voor elke leeftijdsgroep (kinderen, jongeren, volwassenen) zijn er tijdens de conferentie aparte programma’s te volgen. Daarnaast zijn er ’s avonds ontspannende programma's met muziek, theater, cabaret en lezingen.

Lees hier meer over de New Wine Zomerconferentie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Nú de eerste maand gratis.