GZB logo

Nieuws

04 juli 2018 door GZB

GZB geeft familie Klaasse nieuwe werkplek

De afgelopen maanden is er alles aan gedaan om voor Johan en Astrid Klaasse een visum te krijgen om door de GZB te worden uitgezonden naar Aruba. Zij zouden zich daar gaan inzetten voor de Protestantse Kerk Aruba, in een wijk met veel sociale problemen. Door het stagneren van het proces rond de visumaanvraag, is besloten om deze aanvraag te stoppen en op zoek te gaan naar een nieuwe werkplek. Die is gevonden in de stad Medellín, in Colombia.

Ten tijde van Pablo Escobar was Medellín, met zo’n 4.000 moorden per jaar, één van de gevaarlijkste steden van Colombia. De afgelopen 20 jaar is Medellín echter uitgegroeid tot één van de veiligere steden met een bloeiende economie. Er is echter wel een groot verschil tussen arm en rijk. De Iglesia Pesbiteriana en Colombia Sínodo Reformado (IPCSR), partnerkerk van de GZB, bevindt zich met name in de arme wijken. In de rijkere wijken heeft de kerk nauwelijks gemeentes.

Juist in zo’n wijk wil de presbyteriaanse kerk daarom een nieuwe gemeente starten. Daar hopen Astrid en Johan hun bijdrage aan te gaan leveren. Daarnaast is er ruimte om te ondersteunen in de diaconale projecten in de arme wijken van Medellín. Het is het verlangen van Astrid en Johan dat arm en rijk zich verbonden mogen voelen met elkaar, maar bovenal met God.

De uitzending van de familie Klaasse is in september vanuit de Protestantse Gemeente Rijnsburg.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher