Jaap Dieleman

God

05 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Jaap Dieleman vertelt in CIP Podcast waarom God kennen als Vader cruciaal is

God als Vader kennen is een belangrijk fundament in het leven van Jaap Dieleman. In deze aflevering gaat hij in gesprek met Rik Bokelman over het vaderhart van God. “Je kunt geen beter fundament hebben dan dat je werkelijk door God bemind wordt.”

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Binnen het christendom wil God gekend worden als 'abba', het Hebreeuwse woord voor 'papa'. Dat is volgens Dieleman nog mooier dan het woord 'vader'. “Vader is eerder een functioneel woord. Zo prachtig dat de Bijbel daarom 'papa' gebruikt, Abba. God wil onze vader zijn, letterlijk. Dat is een van de belangrijkste levenslessen voor elk kind van God. Hem echt leren kennen als hemelse Vader.”

Als je wilt weten hoe de Vader is, dan moet je naar het leven van Jezus kijken. Het is Jezus die ons bekend heeft gemaakt met God als Vader. De terminologie van de Bijbel is familie. “God is een God van families en generaties. Natuurlijk moet je een individueel geloof hebben. Je moet kunnen zijn ‘mijn Vader’ voordat je kan zeggen ‘onze Vader”, legt Dieleman uit. “De Vader verbindt ons aan elkaar. Daarom is het leren kennen van de Vader zo belangrijk.”

Dieleman herinnert zich die keer dat hij voor het eerst vader werd. “Toen zei God: zoveel als jij van je kind houdt, zoveel houd ik van jou, want jij bent de vader van dit kind en Ik ben jouw Vader. Ik houd nog duizend keer meer van jou dan je ooit van je kind zou houden.”

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.


CIP Podcast
- Krijgt de uitverkiezing te weinig aandacht in de kerk? - CIP Podcast
- Geeft de ChristenUnie een verkeerd signaal af door met klimaatspijbelaars te demonstreren? - CIP Podcast
- Is het terecht dat mensen boos worden om het getuigenis van Keesjan? - CIP Podcast
- Kinderpardon-crisis: Waarom de ChristenUnie goed bezig is - CIP Podcast
- Drie redenen waarom christelijk Nederland van dominee Van Campen houdt – CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Reacties

H
Oproep aan Rik: Laat alleen mensen tot je kolommen toe die werkelijk iets te vertellen hebben. Aan mensen die voor de zoveelste maal komen uitleggen dat 1 + 1 twee is, hebben we niet zoveel. Erger, zij nemen de ruimte weg van mensen die wel iets te vertellen hebben.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher