Hillsong

Nieuws

04 juli 2018 door Redactie

Hillsong steekt veel energie in de theologie van liedjes

Onlangs zorgde Joel Houston, aanbiddingsleider van Hillsong United, voor veel ophef op Twitter met uitspraken over evolutie. Hij zei onder andere dat evolutie 'overduidelijk' is. Zijn vader en oprichter van Hillsong Church, Brian Houston, zei onlangs in een interview met TBN dat alle nummers van Hillsong door theologen worden beoordeeld.

“We steken meer energie in de theologie van onze liedjes dan we ooit eerder hebben gedaan. Dat doen we omdat we harten van mensen wereldwijd willen bereiken”, aldus Houston. “We hebben daarom theologen aangesteld die ieder lied beoordelen.”

Het kost tijd om een goed lied uit te brengen. “Er is een hoop geslepen, hopelijk op een goede manier, tussen de songwriter en om het lied op een punt te brengen waarvan we denken dat het niet al te gemakkelijk verkeerd geïnterpreteerd zal worden.” 

Houston merkte op dat ze meestal geen nummers weggooien, maar ze werken eraan totdat het theologisch verantwoord is. 

De ophef rondom zoon Joel was naar aanleiding van het woord ‘evolving’ in het lied ‘So Will I’. In het Nederlands betekent ‘evolving’ evolueren of ontwikkelen. Vandaar dat Twitteraars zich afvroegen waar Joel nu precies staat als het om schepping en evolutie gaat. Toen hem werd gevraagd of hij in de Big Bang of in een zesdaagse schepping gelooft, schreef hij: "Het betekent dat ik geloof dat God alles heeft gemaakt en Zijn Woord was er eerst."

Lees ook: Joel Houston: “Evolutie is overduidelijk, God creëerde de Big Bang” en Waarom de tweets van Joel Houston over evolutie 'schandalig' zijn.

Reacties

W
Lekker spontaan als ieder lied door een theoloog wordt beoordeeld. Zal er veel worden aangepast zodat ieder lied de "juiste leer" uitdraagt? Wat is er toch gebeurt met 1 Johannes 2:27: de zalving , die gij van Hem ontvangen hebt, blijft op u, en gij hebt niet van node, dat iemand u lere; maar, gelijk Zijn zalving u leert over alle dingen, … Ik denk dat angst om iets verkeerds te zeggen juist ervoor zorgt dat de tekst *niet* de harten bereikt.
REAGEER
G
Theologisch verantwoord..... Bijbels verantwoord lijkt me beter.
REAGEER
R
Er iets niets nieuws onder de zon en wat vernieuwend was zal opnieuw kreunen onder de vrijzinnigheid van de toekomst. Niet alleen in de traditionele kerken, maar juist daar waar in de jaren 60 de vernieuwing begon. Hier en daar hoor je knagen aan de bewegingen en opwekkingskerken van niet eens zo lang geleden. Groeien in kwantiteit ten koste van groei in kwaliteit. Een aangepast "evangelie" om mensen te behagen en groter te groeien! De vraag is of het fundament het zal houden en de wijn niet te waterig wordt.
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher