Renze Klamer

Nieuws

04 juli 2018 door BNNVARA

Renze Klamer stapt over van EO naar BNNVARA

Per 1 september 2018 is presentator Renze Klamer (29) werkzaam bij BNNVARA. Klamer stapt dan over van de EO. Hij gaat voor BNNVARA een dagelijks en actueel praatprogramma presenteren na het NOS Journaal, op het themakanaal NPO 1 Extra.

Renze Klamer: "In gesprekken met BNNVARA bleek dat er een goede match was tussen mijn ambities en hun plannen op journalistiek gebied. Bij de EO heb ik jarenlang met veel plezier journalistieke programma’s gemaakt, met name op NPO Radio 1. BNNVARA is, dankzij hun goede positie binnen de NPO als het gaat om actualiteitenprogramma’s, voor mij een mooie plek om daar verder in te groeien. Ik heb er vertrouwen in dat we samen mooie dingen gaan maken."

Renze Klamer is sinds 2009 werkzaam bij de EO. Op NPO Radio 1 presenteert hij samen met Robbert Meeder het doordeweekse Radio 1-avondprogramma 'Langs de Lijn En Omstreken'. Ook presenteert hij ‘Dit is de Dag’. In het tv-programma ‘Knevel & Van den Brink’ had Klamer de internetrubriek ‘Makkelijk praten achteraf’. Eenzelfde rubriek had hij in 2012 in het tv-programma ‘1 Voor de Verkiezingen’ (EO/VARA). Ook had Klamer in 2014 en 2015 een vaste rol in het NPO 2 debatprogramma ‘Arena’ en presenteerde hij op NPO 1 Extra de aftertalk van ‘The Passion’.

Onlangs sprak de presentator in een interview met AD onder andere over zijn christelijk geloof en werken bij de EO. De AD-interviewer stelde: 'Jouw goede vriend Thomas Aalbersberg zegt: ‘Over vijf jaar is Renze niet meer in dienst van de EO.’' "Zei hij dat?," reageerde Klamer. "Pfoe, ik weet het niet, hoor. Zolang de EO me mooie plekken als deze biedt en ruimte heeft voor interessante televisieprojecten, zit ik goed. Maar ik ben niet getrouwd met de EO.’’

Over zijn geloof zijn hij onder meer: "Ik zie God als persoon, met een eigen karakter en vooral heel veel liefde om te verdelen. Maar veel is ook een mysterie. Hoe meer ik leer, hoe meer vragen ik krijg." Lees ook: Vijf uitspraken van EO-presentator Renze Klamer over zijn geloof.

Foto: EO

Reacties

g
Het is erg jammer dat het verschil tussen EO en BNNVARA zo klein is. Dat zegt helaas meer over de EO dan over BNNVARA. Deze laatste omroep heeft het monopolie op de opinieprogramma's en is erg anti christelijk. Je zult er maar moeten werken. Laten we dankbaar zijn voor Family7
J
BNNVARA is:

- anti-christelijk

- links radicaal

- socialistisch/marxistisch

en

DAAROM heeft juist deze zender het monopolie op de opinieprogramma's binnen de publieke omroepen!Want dat is precies ook de insteek van onze regering!En PRECIES daarom wordt ook het budget van de EO met 50 % gekort!
J
Geert, jij merkt op: Je zult er maar MOETEN werken!Niets moeten:

hij stapt VRIJWILLIG, doelgericht, juist naar deze zender over.

om (zoals hij zelf aangeeft)er te ---"groeien"(?)

en

"mooie dingen" te gaan maken.(??)Met de EO was hij niet getrouwd!"(dat blijkt!)

Hopelijk "trouwt" hij niet met dit "gedrocht!"
REAGEER
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher