Nicaragua vlag

Nieuws

04 juli 2018 door Katholiek Nieuwsblad

Gemaskerde mannen vallen christelijk centrum aan in Nicaragua

Mannen met kapmessen hebben het pastoraal centrum van het bisdom Matagalpa in Nicaragua aangevallen, laat het Katholiek Nieuwsblad weten.

Priesters van het bisdom verklaarden dat de aanvallers op dinsdag 26 juni rond het middaguur het centrum binnenstormden, kostbaarheden wegnamen en het meubilair en de infrastructuur beschadigden. Ze spraken van "ontheiliging van een heilige plaats gewijd aan evangelisatie en spiritualiteit". Op het moment van de aanval bevond de bisschop van Matagalpa, mgr. Rolando Álvarez, zich in Rome om de paus te informeren over de situatie in zijn land. Hij vermoedt dat de aanval is gepland. 

De Midden-Amerikaanse staat wordt al weken opgeschrikt door hevige protesten. Volgens mensenrechtenorganisaties zijn al meer dan 170 mensen om het leven gekomen. De protesten waren oorspronkelijk het gevolg van een geplande verhoging van de socialezekerheidsbijdragen medio april. Inmiddels eisen de betogers het aftreden van Ortega en de beëindiging van de repressie en de perscensuur. 

Sinds het begin van de onlusten in Nicaragua is de katholieke Kerk als bemiddelaar aangesteld voor de crisis. Onlangs heeft de zendingsorganisatie GZB zich genoodzaakt gezien de familie Lindhout uit het land terug te trekken en tijdelijk in Costa Rica te laten verblijven. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher