Amsterdam

God

17 juli 2018 door Samuel Gerrets

‘Het beeld van Wie God is, is heel erg veranderd’

Alienke woont met haar man Remmelt en hun kinderen in de Amsterdamse Bijlmer. Daar zijn ze Hemelsbreed begonnen: een veelkleurige community bestaande uit alle culturen die deze wijk rijk is. Ze vormen een kerk vanuit de huizen, niet vanuit een kerkgebouw. Er wordt samen gegeten, er zijn thema-avonden en er is vooral veel betekenisvol contact. 

Jente is hét christelijke magazine voor ouders! Jente is de plek waar moeders en vaders opgelucht adem kunnen halen omdat ze herkenning ervaren en inspiratie opdoen op het gebied van geloofsopvoeding. In Jente delen we artikelen, interviews en informatie voor het dagelijks leven in elk christelijke gezin.

Laatst kregen we buurtgenoten te eten die nog nooit bij een wit Nederlands gezin hadden gegeten. Eentje van hen was in Nederland geboren. Bizar hè? Achteraf denk ik dan: ik at eigenlijk zelf ook nooit bij Surinamers voordat ik hier kwam wonen. Eten is een geweldig middel, het brengt mensen bij elkaar.

Ik word er alleen maar blijer en rijker van, hoe meer verschillende mensen er om mij heen zijn. De verschillen laten je zien hoe rijk, hoe breed, Gods Koninkrijk is. Onze Nederlandse uitleg van dingen is soms zo beperkt. Je hebt elkaar nodig om het grote plaatje te zien. Het beeld van wie God is, is heel erg veranderd. Als je in een hele blanke bubbel bent opgegroeid denk je al snel in een heel blank bubbelkoninkrijk. Misschien klinkt dit oneerbiedig, dat is dan maar zo. Kijk alleen al naar alle variaties in aanbidding en in gebed. Er bestaan voor ons geen kerkmuren meer, maar ook geen muren door culturen. 

"Gods Koninkrijk is zo kleurrijk! Dat zie je helemaal niet als je in een blanke bubbel opgroeit"

Onze droom voor de Bijlmer is geschilderd door een vriendin van ons. Het schilderij hangt in onze woonkamer. Je kunt er de hoge torens van Amsterdam en de flats van de Bijlmer op zien. En het doet ons denken aan Johannes 14. De vrije vertaling van The Message zegt daar: “If anyone loves me, he will carefully keep my word and my Father will love him – we’ll move right into the neighbourhood.” We mogen zijn liefde uitdelen hier.

Al die culturen bij elkaar, in vrede, omdat we allemaal ontzettend veel van Jezus houden, dat is zoals God het bedoeld heeft. Het gaat niet altijd goed, maar er gaat wel heel veel goed. Gods Koninkrijk is zo kleurrijk! Dat zie je helemaal niet als je in een blanke bubbel opgroeit. Eigenlijk moet je gewoon hier komen wonen. Het is echt heel erg leuk!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher