Auto

God

03 juli 2018 door Dick van den Bos

Benny Hinn: "We moeten af van het zelfhulp-evangelie"

Volgens evangelist Benny Hinn zijn de accenten in de hedendaagse prediking nogal veranderd. Hij vertelt erover in zijn auto in een live-video. “Toen ik vroeger luisterde naar Corrie ten Boom, Katryn Kuhlman of Derek Prince, ging het over twee dingen: ‘hou van Jezus, sterf aan jezelf.’ Tegenwoordig is het vooral een zelfhulp-evangelie," vertelt hij.

“Het gaat in onze preken erover dat we winnaars zijn en dat we het gaan maken met Jezus – en we krijgen handreikingen hoe God ons kan helpen om beter te leven. Ik heb me zelf ook schuldig gemaakt hieraan.”

Assistent
“Hoewel ik geloof dat God mensen overvloedig zegent, is God absoluut niet onze assistent. We maken hem tot onze dienaar, door het zelfhulp-evangelie. Dat is humanisme. Als je alleen preekt over dat Hij je succesvol maakt en je promotie geeft, maar het gaat niet over de Hem, dat is niet goed.”

"Ik lees drie keer mijn hele bijbel per jaar, dit jaar waarschijnlijk vier keer. Omdat ik echt de Heer wil kennen."

Verbondenheid
Volgens Hinn mis je hiermee de kern. Want het enige waar dit leven om gaat, is leven in diepe verbondenheid met de Heer. “Tijd spenderen met Jezus, dat is waar dit leven echt om gaat. Je ouders of je vrienden zijn niet blijvend. Alles wat je hebt, is de Heer. Hij heeft gezegd: ik zal je niet begeven, ik zal je niet verlaten. Dat is zo’n gezegende belofte.”

“Het is de Heer die ons redde, die ons gevonden heeft en ons bij zich houdt. Hij is het die vervult wat beloofd is. Het christelijke leven gaat niet over ‘worstelen’ en ‘nog harder proberen’. Het gaat erom dat we het de Heer laten doen. Wij zijn de takken, Jezus is de wijnstok. Wat wij moeten doen is overgeven en de Heer in ons laten werken. We moeten in hem verblijven. Verblijven is zo simpel.”

“Hij zei ook niet: bezoek mij. Want bezoeken is iets anders dan verblijven. Als je God af en toe bezoekt, dan ben je het grootste deel van de tijd losgekoppeld van Hem. Hij zei: verblijf in mij, blijf aanhoudend verbonden. Zeg Hem de hele dag door hoeveel je van Hem houdt. Het is ten diepste zo makkelijk.”

"Het verdrietigste wat je als gelovige kunt hebben is dat je in de hemel komt en uitvindt hoeveel je hier op aarde gemist hebt."

Kennen
“Ze vroegen Billy Graham: ‘wat zou je anders hebben gedaan als je je leven mocht over doen?’ Hij zei: ik zou meer tijd spenderen met Jezus. Niet zoveel reizen, maar meer tijd met de Heer, vertellen hoeveel ik van Hem houd.’ Ik lees drie keer mijn hele bijbel per jaar, dit jaar waarschijnlijk vier keer. Omdat ik echt de Heer wil kennen.”

Het was ook Paulus’ verlangen. Hij zei: ‘opdat we Hem kennen.’ Je kunt je afvragen: maar Paulus kende de Heer toch al? Hij had een radicale ontmoeting op weg naar Damascus. Ook kreeg hij zo veel visioenen. Maar ondanks wat hij al had, wilde Paulus altijd meer!”

Zinloze wereld
“Het verdrietigste wat je als gelovige kunt hebben is dat je in de hemel komt en uitvindt hoeveel je hier op aarde gemist hebt. We leven hier namelijk al ons eeuwige leven. Het begint niet als we sterven. Laten we de Heer kennen, en niet onze tijd verspillen aan al het zinloze in deze wereld.”

“Ik haat deze wereld. Ik heb geen verlangen om er deel van te zijn, dit is niet mijn thuis. Ons burgerschap is in de hemel. Hoe langer ik leef, hoe meer ik alles wil verzaken en Hem volgen. Ik heb netflix, amazon en het nieuws losgekoppeld, ik heb er geen interesse in. Ik zeg niet dat jij dat ook moet doen. Maar het is belangrijk om te beseffen: hoeveel tijd verliezen we niet aan al het zinloze dat de wereld biedt, of alle predikers die je niets te zeggen hebben. Het gaat erom dat we leven in het woord en in diepe gemeenschap met God. En je zal zien hoe zeer de Heer je leven dan zegent!"

Reacties

J
Heel mooi! Weleens ooit bedenkingen gehad bij Benny Hinn, maar wat hij zegt is prachtig. Inderdaad, het evangelie is heel simpel!
REAGEER
B
Voor iemand, die de Bijbel ca. 4 x per jaar doorleest en terecht spreekt over voortdurende verbondenheid met Hem (Joh. 15, ranken/wijstok en Joh. 14:21, Zijn geboden kennen en doen) brengt hij er weinig van in praktijk.

"Vallen in de Geest", tongentaal, wonderen , welvaartsevangelie, niets doen met de Torapraktijk en ontmaskering van duisternis als islam, RK kerk, NWO, overdreven prive-rijkdom,het houdt niet echt over, zover ik kan beoordelen en dat is geen oordelen (voor iemand dat dan weer roept).

Shalom,

Ben Kok (j-chr. pastor)
J
Ik ken veel katholieke kerken in het buitenland waar Jezus aanbeden wordt en waar de vruchten van de Geest overduidelijk aanwezig zijn. Jouw rechtlijnigheid blijf je herhalen, zelfs als het totaal off-topic is, maar ik denk dat je moet oppassen om een kerk waar meer 1,3 miljard mensen bijhoren als duisternis te bestempelen. Als bepaalde onzuiverheid in de leerstelling God zou weerhouden tot een relatie, dan heb jij zelf ook een probleem!
Toon meer antwoorden (2)
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher