reactie

Mooi

03 juli 2018 door Dick van den Bos

De 11 meest hilarische reacties die voorgangers kregen na hun preek

Voorganger Ed Stretzer ontmoette laatst een jongen die tegen hem zei: “Je preken worden beter”. Typisch een compliment waarvan je je af kan vragen hoe positief het eigenlijk is. Stretzer bedankte hem desondanks en besloot het als een compliment op te vatten.

Denkend aan dit ‘compliment’, dacht hij: misschien krijgen andere pastors net zulke interessante reacties. De voorganger besloot daarom een oproepje te plaatsen op twitter: ‘Wat zijn de vreemdste dingen die mensen tegen je zeiden na een preek?' En sommige reacties waren ronduit hilarisch.

1- EAP @eadampeek: “Je maakte teveel grapjes over besnijdenis, dus we besluiten om de kerk te verlaten. Als we een commedy-show willen horen, kunnen we net zo goed een Will Ferrel-movie kijken.”

2- Liam Thatcher @liamthatcher: “Je hele preek is langs me heen gegaan, omdat je een nieuwe bril draagt.”

3- Scott Slayton @scottslayton: “Sinds je een baby hebt is je preek veel slechter geworden. Het is alsof je niet meer zo gepassioneerd bent over God zoals je daarvoor was.”

4- Jason Spears @Jason_Spears: “Als ik vergelijkingen trek met mijn vorige kerk, is het alsof de preek is gegaan van een dikke biefstuk naar een hamburgertje.” Jason voegt er aan toe: “Helaas, vanwege mijn jeugdige onzekerheden heb ik haar de volgende week een flesje biefstuk-saus gegeven en moedigde haar aan om terug te gaan als dat beter was.”

5- Christopher Cahall @chriscahall: “Zou je me kunnen vertellen hoe vaak jij ‘um’ heb gezegd tijdens de preek?”

"Sinds je een baby hebt is je preek veel slechter geworden. Het is alsof je niet meer zo gepassioneerd bent over God zoals je daarvoor was."

6- Hershaelyork @hershaelyork: “Ik preekte in Grenada en een jongen kwam na de dienst naar me toe en schudde mijn hand. Hij zei: “Spurgeon! Charles Spurgeon.” Ik was erg vereerd met het compliment, maar vond het wel een beetje sterk aangezet, en dat zei ik hem ook. Toen zei hij: “Nee, dat is mijn naam. Ik ben Charles Spurgeon.”

7 - Dan Donahue @dpdonny: “Ik zag een documentaire over de hel en ik moest aan jou denken.” 

8 - J-T Richards @JT_Richards: “Terwijl ik aan preek hield over een tekst die over besnijdenis gaat, leunde een man van boven de 90 richting mijn geliefde vrouw en zei: ‘Ik ben besneden.’”

9 - Challis @challies: “Heb je ooit een boek gelezen over het publiekelijk spreken? Moet je eens doen!”

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

10 - Nate Farrow @_natefarrow: “Een lieve oude mevrouw zei in alle oprechtheid tegen mij: ‘Dat was zo’n goede preek, ik viel er heerlijk van in slaap.”

11- Jeff Chandler @jeffmchandler57: “Ik was nieuw in mijn kerk en iemand zei tegen mij: ‘Je bent niet zoals de meeste pastors; wanneer jij zegt dat je zondigt – dan geloven we jou ook echt.’ Ik ben nog steeds aan het uitzoeken of dit nou een compliment was.”

Reacties

B
Toen ik hoorde dat jij zou spreken dacht ik: Ik ga maar niet vanmorgen. Maar uiteindelijk ben ik toch gegaan. En ?? zei ik vragend: Het viel me niet tegen.
REAGEER
B
Nu nog reacties van Nederlandse dominees, pastors, voorgangers.

Die horen ook wel wat , denk ik.
REAGEER
D
Fijne preek zei iemand tegen mij na de dienst. Komt u gauw weer eens terug?

Ik zei; nou ,stel u gerust, vanmiddag hoop ik weer voor te gaan. Sneller kan het toch niet? Oh.ja .nou tot ziens.(Iemand die de middagdienst altijd verzuimde)
REAGEER
Toon meer reacties (4)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher