Joël Voordewind

Nieuws

03 juli 2018 door Jeffrey Schipper

CU-Kamerlid blij met stop op Australische betalingen aan Palestijnen

Australië gaat de Palestijnse Autoriteit (PA) niet langer direct financieel steunen. Aanleiding voor de subsidiestop is de bezorgdheid over de PA-uitkeringen aan veroordeelde terroristen, meldt het Centrum Inforamtie en Documentatie Israël (CIDI). ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind juicht dit besluit toe.

Terroristen die in Israelische gevangenissen vastzitten ontvangen een maandelijkse betaling van de PA. Ook families en nabestaanden van Palestijnse terroristen hebben ‘recht’ op een uitkering. Er is sprake van een heus beloningssysteem: Naarmate hoe zwaarder de straf, hoe groter de uitbetaling.

Eerder besloten ook de Amerikanen om de PA niet langer financieel te steunen. Voordewind: "Na Amerika en Australië neemt nu ook het Israëlisch parlement de Knesset een wet aan om de perverse bonussen aan veroordeele Palestijnse terrorsiten te stoppen. Israël zal de afdracht aan de Palestijnen met 333 miljoen euro per jaar verminderen. Nu Nederland nog!"

Nederland gaat gewoon door met het direct financieel steunen van de PA. Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft aan de Tweede Kamer laten weten dat het kabinet “in principe niet tegen betalingen aan gevangenen en hun families” is, “zolang die transparant zijn en gebaseerd op sociaaleconomische behoefte, niet op de duur van de detentie.”

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Foto: website ChristenUnie

Reacties

Als ik lees wat minister Blok zegt, schaam ik me, als Nederlander, diep. Gelukkig is de Christen Unie hier duidelijk: het bemoedigen van moordaanslagen, door forse maandelijkse uitkeringen aan familie van de moordenaars, is absurd. Welk weldenkend mens geeft er nu geld aan een moordenaar? En hoe meer onschuldige burgers er gedood zijn, hoe hoger de 'beloning'. Het is gewoon te ziek voor woorden! En dat ook nog van onze belastingcenten..... Iedereen die dit niet wilt, moet zijn of haar stem hiertegen laten horen!
J
Mijn stem heb je:

Het "palestijnse probleem" is onmiddellijk opgelost,

als we ALLE betalingen aan de PA stopzetten.
Toon meer antwoorden (1)
Toon meer reacties (1)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher