Kees van der Staaij

Nieuws

03 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Kees van der Staaij geschokt door zelfdodingen onder jongeren

Het aantal zelfdodingen onder mensen tussen de tien en dertig jaar is in 2017 flink gestegen. Een kwart van de sterfgevallen in deze groep betreft zelfdoding, maakt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag bekend. SGP-leider Kees van der Staaij schrikt van de cijfers.

"Schokkende cijfers over toename zelfmooord onder jongeren in het afgelopen jaar," zegt Van der Staaij via Twitter. "Acuut onderzoek en gerichte acties zijn hier van levensbelang. Ik vrees dat ook de roep om zelfmoordpoeders al slachtoffers heeft gemaakt." In maart stelde de SGP-leider Kamervragen over de verkoop van zelfmoordpoeder.

Dit deed Van der Staaij nadat de ouders van Ximena (19 jaar) een emotionele oproep deden aan de politiek: verbied de verkoop van het zelfmoordpoeder en pak de ‘levenseindeterroristen’ van de coöperatie Laatste Wil aan. Het poeder dat de coöperatie promoot, maakte een einde aan het leven van hun dochter.

Hierover zei Van der Staaij destijds: "Ik vind het uiterst verdrietig dat er al zo lang zorgen geuit worden over de beschikbaarheid van het zelfmoordpoeder, maar dat het allemaal bij politieke woorden blijft. De regering moet met de grootste urgentie de verkoop van dit zelfmoordpoeder aanpakken én ‘Laatste Wil’ zo snel mogelijk laten vervolgen en verbieden."

Er overleden vorig jaar 81 tieners door zelfdoding; in 2016 lag dit aantal nog op 48. Tussen 1971 en 2016 lag het aantal nooit boven de 58 jongeren per jaar. Bekijk hier de CBS-cijfers.

Foto: SGP

Reacties

A
De aandacht gaat meestal naar de "slachtoffers", die er niet meer zijn of zich afsluiten voor de liefdeloze individuele LEVING.

Dat mensen, zich op vele manieren afsluiten, of overmatig aandacht vragen komt voornamelijk door de gesanctioneerde politieke LEUGENS zoals: abortus, prostitutie, levenseinde, gedogen van drugs, pornografie, etc

Holland, wordt wakker, en schaam je.Shalom

J
AMEN.

en vergeet vooral de social media niet. De duivel beheerst die en vele jongeren gaan eraan

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher