Donald Trump

Nieuws

02 juli 2018 door Jeffrey Schipper

'Trump gaat opnieuw conservatief-christelijke rechter benoemen'

Voor de tweede keer mag Donald Trump een lid van het Hooggerechtshof benoemen. Dit is goed nieuws voor conservatief-christelijke Amerikanen die eerder hun stem op Trump uitbrachten, meldt De Tijd.

Aartsconservatieven streven ernaar homorechten terug te schroeven, wapendracht te vrijwaren en de christelijke waarden in de rechtspraak te verankeren. Zo gaf het Hooggerechtshof eerder deze maand al een bakker gelijk die op religieuze gronden geweigerd had een huwelijkstaart te maken voor een homokoppel. 

Binnenkort stapt de gematigde conservatief Anthony Kennedy op bij het Hooggerechtshof. Hij werd in 1988 benoemd door toenmalige president Ronald Reagan. Kennedy schaarde zich in enkele belangrijke beslissingen echter achter liberalen en maakte daarmee geen vrienden in het conservatieve kamp. Zo stemde hij voor het homohuwelijk.

Het aangekondigde pensioen van Kennedy kan grote gevolgen hebben voor de abortuswetgeving in de VS. Mede door de invloed van Kennedy werd in 1973 het recht op abortus erkend. Trumps kandidaat-rechters hoofdzakelijk tegen abortus, vakbonden, strengere wapenwetten en al te vrije migratieregels. 

Lees hier meer in het magazine De Tijd.

Reacties

Kregen we in ons land ook nog maar eens iemand als Trump! Als in een land Bijbelse normen en waarden de boventoon voeren, zal God Zijn zegen geven. We kunnen er met z'n allen om bidden.
REAGEER
J
Jeffrey,Wat laat jij je eigen gedachten (en geloof?)wereld zien!"Aartsconservatief" -- schrijf jij alsof het een enge ziekte is.

God is gisteren, vandaag en tot in eeuwigheid dezelfde! dat is "oerconservatief!"Bakker krijgt van het Supreme Court (inclusief Kennedy!!!!!) gelijk om homokoppel te weigeren! Wat is -jouw- probleem hiermee!Wat is er -goed- aan het "recht op MOORD?"Jij bent voor Open Grenzen?Wat geloof jij van Gods Woord? EEN van de vele richtlijnen voor je leven??
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher