Homovlag

Nieuws

02 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Christen mogelijk 2 jaar de cel in vanwege bekeringsoproep en homofobie

De christelijke buschauffeur Bill Whatcott is in Canada beschuldigd van een 'haatmisdaad' omdat hij pamfletten verspreidde waarin staat dat homoseksualiteit tot ziekten kan leiden en Jezus homo's kan redden wanneer zij zich bekeren, laat The Christian Post weten. De beschulding betekent volgens de wet dat Whatcott mogelijk twee jaar in de gevangenis moet verblijven.

'Bill Whatcott verspreidde materiaal waarin hij haat jegens de homoseksuele gemeenschap aanwakkert,' luidt een verklaring van de politie in de Canadese stad Toronto. In de door de 51-jarige man verspreidde flyers wordt homoseksualiteit in verband gebracht met overdraagbare seksuele aandoeningen, zoals het humaan papillomavirus (HPV). Verder wordt duidelijk gemaakt dat wie zich bekeert van homoseksuele daden 'eeuwig leven' ontvangt.

Onder leiding van premier Justin Trudeau heeft Canada het homohuwelijk omarmd. De afgelopen jaren is wetgeving om discriminatie van de LHBT-gemeenschap tegen te gaan, verder uitgebreid. Discriminatie op basis van genderidentiteit wordt voortaan als een haatmisdaad behandeld. Als een misdaad wordt gepleegd vanwege iemands genderidentiteit, moet een rechter dat voortaan als verzwarende omstandigheid meewegen.

In The Daily Waire klaagt Whatcott dat hij tijdens zijn periode in gevangenis 24 uur lang geen eten heeft gekregen. Ook werd hem ondanks een blessure aan zijn been medische hulp ontzegd. "Vanwege een beenontsteking moest ik naar het ziekenhuis, maar in de gevangenis werd mijn medische behandeling geweigerd. Vier dagen lang kreeg ik geen medicijnen."

Het flyerincident vond plaats in 2016. Onlangs meldde de buschauffeur zich bij de Canadase politie vanwege een arrestatiebevel. In 2013 verloor Whatcott een soortgelijke zaak nadat hij 'homofobe' flyers verspreidde op openbare scholen. Whatcott verloor het hoger beroep en moest een geldboete betalen.

Reacties

J
Zeer triest! De LHBT-movement is een gouden kalf waar we voor moeten buigen, als voor wie dat niet doen, worden de consequenties steeds groter! Gelukkig blijft Gods woord hetzelfde: zonde = zonde!
REAGEER
Canada is een verschrikkelijk land geworden waar, zoals hier, de politie wordt afgestuurd op een evangeliserende medechristen. Gelukkig zijn er die tegen de tirannieke wetten protesteren, zoals Faith Goldy en Jordan Peterson. Laten we voor Whatcott en andere onderdrukte Canadezen bidden en opletten dat in Nederland niet gelijksoortige wetten worden ingevoerd.
H
Kees, hoe vaker D'666 aan regeringen deelnemen, hoe groter die kans.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher