Prins William

Nieuws

02 juli 2018 door Israël Today | Kehila News

Palestijnen bekogelen auto prins William in Israël

Toen prins William op bezoek ging bij Palestijnse en VN-ambtenaren in Ramallah, gooiden Palestijnse kinderen stenen naar zijn voertuig, laat Israël Today weten.

De Arabische krant Quds News merkte op, dat de bewoners van het vluchtelingenkamp Jalazun niet op de hoogte waren geweest van het bezoek van de prins. Toen ze plotseling een Britse vorst buiten hun huis aantroffen, werden ze woedend. Veel Palestijnen verwijten de Britten nog steeds dat ze 'hun' land aan de Joden hebben overgedragen. Prins William bleef ongedeerd.

Israël en de Palestijnse gebieden waren voor 1948 Brits mandaatgebied. De rol van de Britten bij de vestiging van een Joodse staat in Palestina is nog steeds omstreden. De laatste Britse troepen trokken zich in mei 1948 terug, wat onmiddellijk leidde tot het uitroepen van de staat Israël. 

In Jeruzalem sprak de prins met premier Netanyahu en president Rivlin en hij bezocht er onder meer de Geboortekerk en het Yad Vashem Museum, wat hem emotioneel zeer aangreep. Hij weigerde echter in Jeruzalem met de burgemeester van Jeruzalem te spreken, uit vrees de Palestijnen voor het hoofd te stoten.

Ook ontmoette hij familie van het Joodse gezin Cohen, dat zijn overgrootmoeder, prinses Alice – de moeder van prins Philip, verborg in haar paleis in Athene tijdens de Tweede Wereldoorlog. Prinses Alice stierf in 1969 en werd in 1988, naar haar uitdrukkelijke wens, begraven op de Olijfberg.

Reacties

l
Deze Prins had beter Thuis kunnen blijven. Nu is het een aanfluiting. En weer een knie val voor de palestijnen.
REAGEER
M
Hij laat toch op z'n minst zijn betrokkenheid zien.

REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher