Jan Wolsheimer

Nieuws

02 juli 2018 door Jeffrey Schipper

Evangelische voorganger springt in de bres voor christenhomo's

"Ben jij een christelijke homoseksueel? Klop dan op de deur van onze kerk," schrijft Jan Wolsheimer. De evangelische voorganger uit Woerden lucht op Facebook zijn hart naar aanleiding van het nieuwe boek van Vicky Beeching.

Na een jarenlange, eenzame strijd kwam de voormalig aanbiddingsleidster in 2014 uit de kast als lesbienne. Als kind leerde zij op de zondagsschool onder meer dat de verwoestingen in Sodom en Gomorra plaatsvonden door de gruwel van homoseksualiteit. Mede daardoor kampte Vicky als tiener met angst en schaamte. Toen ze zich aangetrokken voelde tot vrouwen, vroeg ze God om vergeving. Maar haar gevoelens bleven en het schuldgevoel nam toe.

Uiteindelijk is de zangeres op een punt gekomen waarbij ze de beslissing maakte om haar geaardheid te accepteren. Haar coming-out leidde vier jaar geleden tot veel ophef binnen de christelijke wereld. Vicky had een prominente positie in de christelijke muziekwereld. Miljoenen Amerikaanse christenen zongen liedjes die zij heeft geschreven. Ook trad ze op in diverse Amerikaanse megakerken. 

In haar nieuwe boek schrijft Vicky over haar schuldgevoel, zelfveroordeling en gedachten aan zelfmoord. Wolsheimer heeft een boodschap voor christelijke homo's. "Het spijt me erg als jij ook veroordeling hebt ervaren in de kerk. Het spijt me als je net als ik ontdekt hebt dat veel evangelische kerken hard weglopen voor dit gevoelige onderwerp. De afwijzing, de veroordeling. (...) De kerk is een plek voor worstelaars, mensen die onaf zijn, werk in uitvoering. Mensen die op zoek zijn naar een plek van bescherming."

"Ben jij een christelijke homoseksueel? Klop dan op de deur van onze kerk. Daag ons maar uit om te zien hoever onze naastenliefde écht gaat. Laat ons samen met je worstelen maar laat ons eerst en vooral van je houden zoals je bent."

Lees hier het volledige commentaar van Jan Wolsheimer. Lees ook: Aanbiddingsleidster uit de kast: "God houdt van mij".

Lees ook: Omgaan met homo’s: 3 principes voor christenen.

Foto: Dasja Zijlstra

Reacties

J
Fantastisch zo'n voorganger ! Hij laat iets van Jezus's handelen zien. Hij veroordeelt niet, maar nodigt uit.
H
Ja Jelte, Wolsheimer nodigt inderdaad uit. Maar wel tot het doen van zonden.
J
Liefde en pastoraat is heel belangrijk, maar als zonde geen zonde genoemd wordt, is het pappen en nathouden!
REAGEER
Toon meer reacties (6)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher