waarschuwen

Nieuws

29 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Kerkenraad waarschuwt vrouw die kerkdiensten niet meer bezoekt

Azoia Williams bezoekt van jongs af aan kerkdiensten van de Zion Chapel Church of God in Christ in het Amerikaanse Bolton. De kerkenraad dreigde haar lidmaatschap te schrappen omdat ze zonder toestemming is weggebleven bij twee opeenvolgende kerkdiensten. Williams deelde haar verhaal op Facebook en onder andere Christian Today schreef hierover.

Voorganger David E. Johnson Sr. deelde zijn bezorgdheid over het niet bezoeken van de diensten per brief. In de brief wordt Williams eraan herinnerd dat haar lidmaatschap wordt opgezegd als ze geen goede redenen heeft om bij kerkdiensten weg te blijven. 'Een lid dat twee opeenvolgende zondagen niet naar de kerk komt zonder zich bij de voorganger te verontschuldigen, wordt geschrapt als lid,' staat in de brief te lezen.

Azoia Williams (l) en Pastor David E. Johnson, Sr. (r)

Ook kreeg Williams een deadline opgelegd. Ze moest voor 24 juni voor de voorganger en de raad van toezicht van de kerk verschijnen om uitleg te geven en zo haar lidmaatschap te redden. 'We zouden graag zien dat u deel blijft uitmaken van onze kerkfamilie, omdat we van ieder lid houden en bezorgd zijn over u. Als u een gesprek op 24 juni afwijst, wordt uw lidmaatschap beëindigd vanwege buitensporig ziekteverzuim.'

Williams geeft aan dat ze druk is met haar studie en is geschokt door de manier waarop zij door het kerkbestuur is behandeld. "Ik ga niet meer naar de Zion Chapel Church of God. Ik ben blij dat ik inmiddels een nieuwe kerk heb gevonden." Het valt haar op dat de kerkleiding niet persoonlijk contact heeft opgenomen om vervolgens te vragen hoe het met haar studie en gezin gaat. "Maar ik wil niet te negatief zijn over hen. Ik weet dat God mij een mooie toekomst geeft en daar richt ik mij op."

De Zion Chapel Church of God weigerde om op mediaverzoeken te reageren. Williams voegt toe dat meerdere kerkleden die bij diensten wegbleven soortgelijke waarschuwingen en brieven hebben ontvangen.

Reacties

J
Gelukkig kan niemand ons uit die éne ware Kerk schrappen. Die Kerk waarvan Christus het hoofd is, en niet een malle voorganger die de kolder in zijn kop heeft gekregen.
REAGEER
P
Spoedcursus: Hoe jaag ik mensen de kerk uit. Zorg en aandacht voor elkaar: prima! maar dit gaan wel érg ver. Mag een 'onsje minder' .
REAGEER
Dat je leden vraagt waarom ze niet naar de kerk komen, is terecht. Dat je dat per brief doet compleet met zware sancties, is demonisch. Het kwaad is vaak de overdrijving van het goede, wat meestal gebeurt als mensen die beter zouden moeten weten over een probleem vergaderen. Zo is Jezus tot de kruisdood veroordeeld.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher