Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

God

29 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Wel of niet hopen op een genezingswonder? - Rik & Jeffrey Podcast

Family7-directeur Dolf van de Vegte kreeg onlangs vreselijk nieuws te horen. Bij hem is kanker geconstateerd. "Wat de artsen zeggen, is één ding. De Heer heeft me nog niet laten weten dat het mijn tijd is om te stoppen," zei hij onlangs in gesprek met CIP.nl. Rik & Jeffrey bespreken dit interview in de nieuwe CIP Podcast.

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister naar dit fragment vanaf 25:00

Jeffrey waardeert het dat Dolf in dit stadium wilde meewerken aan een openhartig interview. "Mooi dat hij de tijd nam voor een persoonlijk gesprek." "Dolf is een held," onderstreept Rik. "Hij heeft veel voor elkaar gekregen met zijn tv-zender. Dolf is een passievolle man en fantastisch persoon."

Het interview brengt een belangrijke vraag naar boven: Zou je als ernstige zieke wel of niet op een genezingswonder moeten hopen? Dolf is daar heel duidelijk over. De directeur leeft in de verwachting van een wonder. “De ziekte heeft Jezus al lang overwonnen. We hebben al genezing ontvangen en mogen Hem daar ook aan herinneren."

Jeffrey vraagt zich af of deze vorm van 'verwachtingsgeloof' verstandig is. "Ik heb gezien dat mensen vervolgens zijn teleurgesteld, omdat er geen genezingswonder heeft plaatsgevonden." Rik: "Uit ervaring weten we dat het vaak voorkomt dat er geen wonder gebeurt. Dit vergroot het risico op geloofstrauma's. Voor jezelf, je directe omgeving en alle mensen die voor je bidden."

Dolf zei ook: "Al ga je door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, schrijft David in Psalm 23. Dat is mijn hoop." Die hoop vindt Rik prachtig. "Die hoop hebben mensen die niet geloven niet. Zij zouden het moeten verwachten van de doktoren. Dolf wijst op een gigantische externe factor die boven zijn ellende en verdriet uitstijgt. Prachtig!"

- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via iTunes.
- Beluister het gesprek in de CIP Podcast via Stitcher.

Luister naar dit fragment vanaf 25:00


CIP Podcast
- Coronaberichtgeving: wordt de Biblebelt in een kwaad daglicht gezet? CIP Podcast
- Wordt het christelijk onderwijs aangevallen? - CIP Podcast
- Is het klimaatdrammen de PKN binnengedrongen? - CIP Podcast
- Lijdt politicoloog André Krouwel aan christofobie? - CIP Podcast
- Waarom voor de ChristenUnie een spannende tijd aanbreekt - CIP Podcast
Meer over CIP Podcast »

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

A
We bidden ÉÉNPARIG voor Dolf om genezing, omdat het in Gods Wil is, halleluja
De jongens in Babel zeiden: "God is machtig om ons te redden, maar als Hij het niet doet, is Hij toch onze God." (Ik zeg het maar even in mijn eigen woorden.) Het is goed om te geloven in de almacht van God, want HIJ alleen kan grote wonderen doen, maar soms is Zijn plan anders dan het onze. Als je ergens om bidt, moet je eigenlijk van te voren alle opties open laten en God van harte de vrijheid te geven om Zijn wil te doen. Dat is geen gebrek aan geloof, maar juist een teken van een groot geloof.
B
Family 7 heeft 3 of 2 keer daags een uitzending van Joyce Meyer, een vrouw die meent dat ze geestelijk gezag kan uitoefenen, geheel tegen de Bijbel in en net zo'n verdwaalde charismatische geest als Benny Hinn.

Verder is er op Fam.7 een overdaad van dergelijke Pinksterinvloeden, misleiding en oubolligheid.

Het is net als bij de EO niet allemaal fout, maar wel voor een groot deel.

EO en Fam.7 voelen zich aangevallen, maar wordt het geen tijd de hand es in eigen boezem te steken?

Shalom

Ben Kok (joods-chr. pastor)