Hervormd Sleeuwijk

Nieuws

29 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Nieuwe dominee voor hervormd Sleeuwijk: ds. A. H. Blom

De hervormde gemeente in Sleeuwijk (foto) verwelkomt een nieuwe predikant. Ds. A. H. Blom heeft het beroep aanvaard en neemt dus afscheid van de protestantse gemeente in Oudenhoorn. Hervormd Sleeuwijk was sinds vorig jaar vacant vanwege het emeritaat van ds. C. A. Westerveen.

Ook ds. P. L. Smilde bereidt zich voor op een verhuizing. De predikant heeft een beroep van de protestantse gemeente te Drachten geaccepteerd. De Zuiderkerk was vanaf 2014 vacant vanwege het emeritaat van ds. J. N. Jurjens. Smilde heeft momenteel de gereformeerde kerk (PKN) in Alphen aan den Rijn onder zijn hoede.

Mw. B. E. Lamain gaat voor het eerst aan de slag als gemeentepredikant. Zij aanvaardde een beroep van de protestantse gemeente in 't Woudt-Den Hoorn. Ook mw. L. Weima betreedt binnenkort voor het eerst de kansel als gemeentepredikant. De kandidaat gaat aan de slag in de protestantse gemeente in Scharnegoutum.

Ds. J. Lohuis denkt de komende tijd na over een mogelijk vertrekt uit Sint-Annaland. De hervormde predikant heeft een beroep uit Sint Anthoniepolder ontvangen. De gemeente is op zoek naar een nieuwe dominee omdat ds. R. Veldman twee jaar geleden met emeritaat is gegaan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher