Nieuws

28 juni 2018 door Jeffrey Schipper

Nieuwe edities BasisBijbel beschikbaar

Vanwege de toenemende vraag naar de BasisBijbel zijn er nieuwe edities verschenen. De ZakBijbelbond brengt een huisbijbel, een trouwbijbel en twee Nieuwe Testamenten in zakformaat uit.

De BasisBijbel is de makkelijkst leesbare bijbelvertaling van Nederland. Deze Bijbel in eenvoudig Nederlands is gebaseerd op de Statenvertaling. Hij werd in het voorjaar van 2013 op internet gepubliceerd door stichting BasisBijbel. De BasisBijbel telt inmiddels al meer dan 30.000 actieve lezers per maand.

Bijzonder aan de BasisBijbel is, dat beeldspraak in stand is gehouden en in de tekst in heldere woorden duidelijk wordt gemaakt. Zo blijft deze bijbelvertaling trouw aan de oorspronkelijke tekst. Door makkelijk Nederlands, korte zinnen en eenvoudige woorden is de BasisBijbel een erg makkelijk leesbare Bijbel. Daarom is deze Bijbel ook makkelijker te lezen voor mensen die dyslectisch zijn. Speciaal voor deze doelgroep is er gekozen voor een schreefloos lettertype.

Van het Nieuwe Testament in zakformaat zijn twee versies verschenen. Eén met een standaard kaft en één met een kaft speciaal voor evangelisatie (genaamd ‘Voor jou’). Achterin beide Nieuw Testamenten is het evangelisatietraktaat 'Stappen naar Vrede met God' toegevoegd.

Bekijk hier alle uitgaven van de BasisBijbel.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher