Radio

Nieuws

29 juni 2018 door Christenen voor Israël

Arabische christin presenteert radioshow op Israëlische legerradio

Een 22-jarige jonge Arabische rooms-katholieke vrouw uit de Noord-Israëlische Arabische stad Sfar’am schrijft geschiedenis. Luna Saliba dient namelijk als eerste Arabische soldaat bij Galei Tsahal, het officiële radiostation van het Israëlische leger, laat Christenen voor Israël weten.

Luna zei dat ze racisme tegengekomen was in de IDF (het Israëlische leger, red.): de term ‘Arabier’ was gebruikt als een verdachtmaking van haar. Medesoldaten hadden haar ook gevraagd of ze zich tot het Jodendom wilde bekeren en deelnemen aan een IDF bekerings-klas. Ze antwoordde: “Waarom zou ik Joods willen worden? Ik ben Arabisch en christen. Ik ga niet proberen iets te zijn wat ik niet ben.”

Luna en haar vriend verloofden zich tijdens de repetitie van Israëls 70-jarige viering in een video die in Israël veel werd verspreid via sociale media. Luna was blij dat de video ‘viral ging’: nu eens een positief nieuwsverhaal over Arabieren. En het bracht bewustzijn van het feit dat christenen in de IDF hun militaire dienstplicht vervullen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher