Leger Israël

Nieuws

28 juni 2018 door CIDI | Israël Today

Hamas vuurt raketten af na Israëlische vergelding voor vuurbomvliegers

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft terreurbeweging Hamas 13 raketten op Israël afgevuurd. De beschieting volgde op een Israëlische aanval op twee observatieposten van Hamas en een voertuig dat gebruikt zou zijn bij het oplaten van vuurbomvliegers, laat het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) weten.

In een statement heeft het Israëlische leger bevestigd een aanval te hebben uitgevoerd op een auto van een Hamas-commandant. Daarnaast zegt de IDF twee observatieposten van Hamas in het noorden van de Gazastrook te hebben beschoten. De aanvallen zijn ter vergelding voor de vuurbomvliegers die vanuit de Gazastrook worden opgelaten. Bij de bombardementen – waarbij zowel vliegtuigen als tanks betrokken waren – zijn zover bekend geen slachtoffers gevallen.

Een paar dagen geleden heeft Hamas aangekondigd dat het vanaf nu op elke Israëlische aanval zal reageren met een raketbeschieting, voegt Israël Today toe. Hamas veroorlooft zich deze escalatie, omdat het ervan overtuigd is dat Israël niet geïnteresseerd is in een nieuwe confrontatie met Hamas.

Lees hier meer op de website van het CIDI.

Reacties

H
Dit gaat door totdat Israël besluit de Gazastrook opnieuw te bezetten en ditmaal terug te nemen. De bevolking zal dan worden uitgedreven naar Egypte, waar ze oorspronkelijk ook vandaan komen. Daarmee zal dit hele gebied zijn gepacificeerd.
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher