Nieuws

28 juni 2018 door De Stentor

Apeldoorns poppodium baalt van kritiek SGP op 'duivels' festival

In september staat het muziekfestival 'Voor De Duvel Niet Bang' op het programma. De lokale SGP klaagt hierover maar Poppodium Gigant in Apeldoorn vindt dat niet terecht. "Als de partij opheldering had gevraagd, wist zij dat wij al tegemoet zijn gekomen aan zorgen uit de christelijke gemeenschap," zegt Waldo Volmer namens het poppodium in gesprek met de Stentor.

Voor de gelegenheid wordt de zaal waarin het optreden wordt gehouden omgedoopt tot het Sodom en Gomorra van Apeldoorn. "Een optreden met een dergelijke strekking vat de SGP ernstig op," laat de partij weten. "Sodom en Gomorra vormen in de Bijbel de steden die openlijk helemaal geen rekening wensten te houden met wat God in de Bijbel van mensen vraagt. Hiervoor zijn de steden zwaar gestraft."

Volmer maakt duidelijk "uitstekende contacten" te hebben met christenen in Apeldoorn. Naar aanleiding van verschillende reacties is de tekst 'Sodom en Gomorra' naar eigen zeggen vorige week al aangepast. Volmer onderstreept dat van een provocatie geen sprake is. Dit geldt ook voor het woord 'duvel'. Volgens hem is dit een verwijzing naar het bekende Belgische biertje.

Hij betreurt het dat de SGP, die de Apeldoorns gemeenteraad opriep om stelling te nemen, geen contact opnam met de organisatoren. Muziekfestival Voor De Duvel Niet Bang staat gepland voor zaterdag 15 september. 

Reacties

R
Wat triest weer. SGP alsjeblieft, ga je een met nuttige zaken bezig houden ipv altijd maar weer klaar te staan met je gal en kritiek. Laat ze bij de SGP het artikel lezen van https://cip.nl/56694-stop-met-discussieren-en-kies-voor-een-refolutie/FB4LBlYBVyggahIRERkecRAXEQ
REAGEER

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher