Nieuws

28 juni 2018 door Dick van den Bos

Christelijke minister onder vuur vanwege Amerikaans immigratiebeleid

Meer dan 600 geestelijken en gewone leden van de United Methodist Church (UMC) hebben een brief ondertekend dat de kerk maatregelen eist tegen mede-kerklid Attorney General Jeff Sessions voor het ‘zero tolerance immigratiebeleid’ dat resulteerde in het scheiden van ongedocumenteerde kinderen van hun ouders, bij de grens tussen de VS en Mexico.

In de formele beschuldiging wordt Sessions aangerekend dat er talloze gewelddadigheden zijn geweest, inclusief kindermisbruik, immoraliteit, raciale discriminatie. Ook wordt hem kwalijk genomen dat hij Romeinen 13 heeft geciteerd om dit beleid te verdedigen. Dat zou ingaan tegen de standaarden van de UMC.

De schrijvers van de brief zeggen dat de enorme sociaal-politieke macht van Sessions, zijn rol als zondagsschoolonderwijzer en de grote weerslag die zijn daden op de methodisten hebben, vragen om het afleggen van verantwoording. “Als leden van de United Methodist Church, hopen we dat er een verzoeningsproces zal komen. We willen graag dat dit getrouwe lid van ons kerkverband een stap terug zal zetten van zijn gewelddadige acties - en werkt om de schade te repareren die hij veroorzaakt heeft aan immigranten, vooral kinderen en families,” stelt de brief. 

Zegsvrouw van Sessions, Sarah Isgur Flores reageert op de boosheid die in de brief wordt geuit over het citeren van het Bijbelvers. “Het citeren van een Bijbelvers was niet ter rechtvaardiging van het beleid, maar een antwoord op kritiek.”

Reacties

Als Christenen rechtszaken als actiemiddel gaan gebruiken, zoals SJW's dat doen tegen mensen die ze willen vernietigen, zoals PVV-ers, dan ondermijnen ze daarmee recht en rechtvaardigheid. Nu het een interne klacht is tegen een belangrijk lid van de eigen kerk, zal dat zeker nadelig uitwerken voor de eigen kerk, een zeer onverstandige actie die laat zien dat ook onder Christenen het denken verdorven kan raken (Rom 1:28,29)
REAGEER
S
Het was te verwachten: de eerste oproepen om kerkelijke tucht voor de mensen die niet voor onbeperkte immigratie zijn. Er lijkt niet echt een onderscheid gemaakt te worden in beleid en uitwassen in de Amerikaanse samenleving, als ik puur van dit artikel uitga. Ik ben benieuwd wat de kerk gaat beslissen.
Als de betreffende tuchtcommissie of rechtbank of hoe ze dat maar noemen verstandig is, weigeren ze de klacht in behandeling te nemen omdat het een frivoliteit betreft. De klacht is immers niet ingediend door een benadeelde partij, bovendien was het doel van de klacht om discussie aan te zwengelen. Daar zijn rechtbanken niet voor.

Het is een schande dat ze een volkomen integere man die door God is verheven tot zijn huidige positie proberen te straffen en vernederen.

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher