God

29 juni 2018 door Dirk van Genderen | Charisma News

Zendingswerker (86): "In Mongolië is een opwekking gaande"

Over Mongolië horen we weinig in het nieuws. Toch werkt God ook daar. We horen erover van de al 86-jarige zendelinge Marilyn Hickey, die onlangs in Mongolië was.

"Ik was geschokt. We waren in Ulaanbaatar, en ik dacht dat de situatie er heel slecht zou zijn. Een kwart van het land is immers nomadisch. Ik was zeer verbaasd om te ontdekken dat daar een geweldige opwekking gaande is. Zelfs op straat spreken mensen je aan om je te vertellen hoe je geestelijk gered kunt worden."

Hickey is bekend van evangelisatiecampagnes in de moslimwereld. Afgelopen mei nam ze een team van 75 mensen met zich mee naar Mongolië en China om er Gods Woord te brengen. "We zagen Gods Geest aan het werk in een gebied dat voorheen gebonden was in religieuze banden."

Ze ontdekte dat er in Mongolië meer vrijheid is gekomen. "We hadden vier openbare samenkomsten, waar veel mensen tot geloof kwamen en er gebeurden ook wonderen. We gingen gewoon de straat op, spraken mensen aan en leidden hen tot Christus." De zendelinge vertelt dat ze al langere tijd voor Mongolië aan het bidden was en dat de Heere het zo leidde dat ze besloot erheen te gaan.

De helft van de bevolking van Mongolië is boeddhist. Hickey vertelt dat ze iedere dag voor een land in de wereld bidt, hoewel haar focus op de moslimwereld ligt. "Graag wil ik christenen oproepen dat ook te doen. Kijk niet alleen naar het nieuws, verander het nieuws. Wanneer we naar het nieuws kijken, laten we dan bidden voor de landen die genoemd worden. Zo kunnen we het nieuws veranderen."

Hoewel deze zendelinge al 86 jaar is, heeft ze haar volgende zendingsreis alweer gepland. In oktober aanstaande hoopt ze naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten en naar het Hongaarse Boedapest te gaan.

Dit artikel verscheen via Charisma News in de nieuwsbrief van Dirk van Genderen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher