De Wittenberg

Nieuws

27 juni 2018 door De Wittenberg

Voldoende geld voor De Wittenberg om programma's voort te zetten

Bijbelschool de Wittenberg in Zeist heeft een paar spannende maanden achter de rug: de programma’s Een Jaar Wittenberg en de Jongerenwerkersopleiding zouden in het cursusjaar 2018-2019 alleen door kunnen gaan wanneer er eind juni voldoende financiële middelen én voldoende studenten zijn. Inmiddels is er voldoende geld binnengekomen om door te kunnen en is er ook voldoende zicht op genoeg aanmeldingen om daadwerkelijk te kunnen starten met de opleidingen.

Personeel en bestuur van Bijbelschool De Wittenberg stonden onlangs lijnrecht tegenover elkaar. Het conflict gaat over de toekomst van de onderwijsinstelling en de bijbehorende studentengemeenschap. Het bestuur was van plan om de huidige opleidingen te beëindigen. Volgens bestuursvoorzitter Koos van Oord was verandering nodig omdat de huidige studentenaantallen te laag zijn. Het personeel heeft altijd mogelijkheden gezien om de onderwijsprogramma's door te zetten, al dan niet in gewijzigde vorm.

Tegelijkertijd is een werkgroep bezig om nieuwe scenario’s uit te denken voor de verdere toekomst. Op verzoek van het bestuur gaat de werkgroep deze scenario’s na de zomer verder uitwerken. De missie - om jonge mensen te vormen om hun geloof in Jezus Christus handen en voeten te geven in het dagelijks leven - blijft onverkort van kracht.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher