Nigeria kerk

Nieuws

27 juni 2018 door Jeffrey Schipper

'Mogelijk alle christenen in Nigeria uitgeroeid in 2043'

Als het zo doorgaat zijn alle Nigeriaanse christenen in 2043 uitgeroeid. Hiervoor waarschuwen verschillende christelijke leiders volgens The Christian Post. Iedere maand komen in het Afrikaanse land honderden mensen om het leven bij massaslachtingen.

Bosun Emmanuel leidt het National Christian Elders Forum en sprak onlangs op een christelijke conferentie in Nigeria. "Het christendom dreigt in Nigeria uit te sterven," waarschuwt hij. Emmanuel beschuldigt de regering van president Muhammadu Buhari van het nastreven van een anti-christelijke agenda die de afgelopen tijd heeft geresulteerd in talloze moorden op christelijke burgers en vernietigingen van eigendommen van christenen.

New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Afgelopen weekend kwamen in het centrum van Nigeria 86 mensen om het leven bij gewelddadigheden tussen christelijke boeren en islamitische veehoeders. De achtergrond van het conflict is een zware territoriumstrijd tussen sedentaire landbouwers en nomadische veehouders, die met hun kuddes op zoek zijn naar goede graasgebieden en daarbij de boerderijen van de landbouwers aanvallen.

Emmanuel luidt de noodklok omdat de huidige geweldsspiraal ertoe leidt dat er over 25 jaar geen christenen in zijn land meer zijn. "Nu moeten christenen opstaan om de democratie te verdedigen en strijden voor rechtvaardigheid, gelijkheid en eerlijkheid. Als de sharia-wetgeving toeneemt, wordt onze democratie zwakker en zwakker en heeft de Kerk hier geen toekomst meer."

Op staatscholen worden christelijke kinderen gedwongen deel te nemen aan islamitische lessen. Jongeren wordt soms de toegang ontzegd tot hoger onderwijs. Steeds meer christenen uiten hun geloof niet meer in het openbaar, uit angst vermoord te worden. Gekleed als moslim verstoppen ze christelijke materialen onder hun kleding. Nigeria bezet de 14e plaats op de Ranglijst Christenvervolging.

Reacties

En dat in een land waar kort geleden de verhouding Christenen/moslims 50/50 was!
REAGEER
F
God Zelf waakt over Zijn kerk, dat is een grote troost, als de kerk mensenwerk zou zijn zou het er heel zorgelijk kunnen zijn. Ook in het meest gesloten land, Noord-Korea zijn er toch nog christenen overgebleven!
REAGEER
Haalt NIET het Nos journaal.
REAGEER
Toon meer reacties (2)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher