stupid

Nieuws

27 juni 2018 door Dick van den Bos

Filipijnse president noemt God 'stom' en wekt grote verontwaardiging

De Filipijnse president Rodrigo Duterte heeft veel boze reacties over zich heen gekregen nadat hij de Bijbelse God ‘stom’ noemde. Aanleiding voor zijn omstreden uitspraak is dat God Adam en Eva liet zondigen in de Hof van Eden. Dit meldt CBN News.

De oppositie reageerde furieus. Politicus Antonio Trillanes IV noemde Duterte een ‘slecht mens.’ In een statement zei Trillanes: "Het is de hoogste arrogantie van de macht als je niet alleen het individuele geloof van mensen veracht, maar ook handelt alsof hij een God is.”

“Dutertes statements verraden de ware aard van zijn kwade gezindheid en dat is in lijn met de grofheid en de harteloosheid van de wijze waarop hij politiek bedrijft. Het zou voor iedereen helder moeten zijn dat Duterte een slecht mens is,” zegt de senator.

Duterte zei: “Wie is die stomme God? Je schept iets perfects en dan zet je er een boom neer waardoor alles wat je gemaakt hebt de kwaliteit van je werk weghaalt? Hoe kun je dat rationaliseren? En we zijn allemaal geboren in zonde, zelfs in de moederschoot. Wat voor religie is dit?”

Arturo Bastes, de bisschop van Sorsogon, vroeg zich af of de president wel goed zijn verstand is en heeft zijn gelovigen gevraagd om te bidden opdat er een einde zou komen aan "de godslasterende uitspraken en dictatoriale neigingen van de heer Duterte," citeert Kerknet. Van de Filipijnse bevolking bestempelt 86 % zich als katholiek.

Reacties

Duterte stelt een hele terechte en intelligente vraag, waarop de kerk, ondanks haar goed uitgewerkte theologie m.i. toch geen bevredigend antwoord geeft. Die bisschop helpt met zijn reactie ook niet veel om klaarheid te brengen. Ik zie die bomen in het paradijs symbolisch, maar het voert hier te ver om hun symboliek uit te leggen, mijn uitleg sluit overigens goed aan bij mijn geleide evolutiestandpunt.
A
Duterte zei: “Wie is die stomme God? Je schept iets perfects en dan zet je er een boom neer waardoor alles wat je gemaakt hebt de kwaliteit van je werk weghaalt? Hoe kun je dat rationaliseren? En we zijn allemaal geboren in zonde, zelfs in de moederschoot. Wat voor religie is dit?”En Kees van Asperen zegt: "Duterte stelt een hele terechte en intelligente vraag..."

Het is duidelijk: Kees van Asperen is wel erg ingenomen met zijn standpunt "mijn uitleg sluit overigens goed aan bij mijn evolutiestandpunt."

Toon meer antwoorden (14)

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher